Hvordan bruke Excel for statistikk

Microsofts Excel-program er mye mer enn en måte å lagre og organisere data i et regneark. Med en fungerende kunnskap om programmet, kan du bruke Excel til å analysere numeriske data på en rekke nyttige måter. Her ser du hvordan.

Bruksanvisning

1 Fra alle Excel-regneark, klikk på "Function" ikonet i øverste verktøylinjen. Det ser ut som en lavere-case "f" med en undertekst "x" til høyre for den.

2 Velg "Statistikk" i venstre kolonne på pop-up "Lim inn funksjon" dialogboksen.

3 Velg statistisk prosess du ønsker å bruke. Et bredt utvalg av alternativer omfatter alt fra en enkel gjennomsnitts operasjon til mer kompliserte analyser som t-test.

4 Når du har valgt din test, vil du bli bedt om å definere en rekke tall å analysere. Du kan gå inn i serien selv A1: A10, for eksempel, ville betegne en 10-element, single-kolonne liste ved starten av kolonne A. Eller du kan klikke på chart-med-rød-pilikonet på slutten av første tomt for å skjule dialogboksen, og klikk og dra på målet dataområdet for å markere det selv. Klikk deretter på "Enter".

5 Se etter løsning på statistisk undersøkelse nederst i dialogboksen.

Hint

  • Mens noen av Excel statistiske verktøy er enkle, andre krever en fungerende kunnskap om høyere orden statistiske operasjoner. For komplekse henvendelser som variansanalyse (ANOVA) eller T-tester, for eksempel, ta kontakt med en statistisk ekspert eller tekst.