Hvordan bruke F-test funksjon Excel

De veivisere over på Microsoft visste hva slags kraftig programvare ville bli standard på stasjonære datamaskiner over hele verden, og de pakket mye statistiske verktøy i deres Excel regneark programvare. Et slikt element er F-test funksjon i Excel, som returnerer et tall som forteller deg om en matrise er statistisk lik en annen. Denne typen funksjonen er verdifull i alle typer bransjer og bedrifter for statistiske undersøkelser. Her er hvordan du bruker den.

Bruksanvisning

1 Finn en målcellen og åpne funksjonen verktøylinjen, en tekstboks for å programmere en celle funksjon. Du skal se en tekstboks øverst på siden med en = signere sin venstre. Når du velger målcellen, vil resultatet av F-test dukke opp der når du programmerer i funksjon i tekstboksen.

2 Start kommandoen med F-test operatør.

3 Skriv inn din første rekke. Dine to matriser vil alle være innenfor et sett med parenteser og hver matrise er inneholdt i et sett med braketter.

4 Skriv inn andre rekke. Din totale F-test-kommandoen skal se slik ut: F-test ({x1, y1, z1} {x2, y2, z2})

5 Se resultatet i målcellen for å se hvordan statistisk lik de to matriser er. Du vil se et resultat av en eller en del av en, eller tilsvarende verdier. For utilstrekkelige data eller statistisk varians på null, en # DIV / 0! Feilen vil bli returnert.

6 Få god til å jobbe opp arrays fra en serie av tall eller celleverdier. Som andre Excel-funksjoner, kan F-test bruke enten rå tall, celleverdier og referanser, eller en blanding av begge deler. Kjenn hvor variablene lagres for å dra nytte av denne fleksibiliteten.