Hvordan bruke Google Talk

Google Talk er en instant kommunikasjonstjeneste fra Google. Den nedlastbare Google Talk-klienten tilbyr direktemeldinger, samtaler, filoverføringer og e-postmeldinger fra Gmail-kontoen. Her er hvordan du kan bruke Google Talk-klienten.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer Google Talk-klienten fra talk.google.com. Klikk koblingen for nedlasting, velger hvor du ønsker å laste ned filen til og kjøre filen for å starte programmet.

2 Logg inn med din Gmail-brukernavn og passord. Hvis du ikke har en Gmail-konto, kan du registrere gratis på Gmail.com. Du kan også registrere deg for en Google-konto på Google Talk hjemmeside. Hvis du bruker en Gmail-konto, vil kontaktene dine fra Gmail automatisk bli lastet inn i Google Talk.

3 Juster innstillingene for din preferanse. Klikk på "Settings" linken øverst til klienten for å åpne innstillingsvinduet. Du kan velge å ha Google Talk starter automatisk når du starter Windows, åpne Gmail når du klikker på e-koblinger, blokkere kontakter og mer.

4 Inviter vennene dine til Google Talk ved å klikke på "Inviter" -knappen som vises ved siden av navnet i kontaktlisten. Du kan også klikke på "Legg til" knappen nederst på siden for å legge til venner på Google Talk-konto.

5 Klikk på navnet på en kontakt for å åpne et samtalevindu med den kontakten. Du kan skrive inn i boksen nederst i vinduet, trykk "Enter" når du er ferdig og teksten vises i chat-vinduet.

6 Høyreklikk på en kontakt for å kalle dem, sende dem en fil eller la dem en talemelding. Du kan også se chat historie, gi nytt navn til en kontakt eller fjerne en kontakt ved å høyreklikke navnet sitt.

Hint

  • Du kan skrive inn uttrykksikoner og de vil bli animert i Google Talk.
  • Sjekk ut Google Talk for din blogg eller nettside, og sjekk ut de tilgjengelige Google Talk mobile applikasjoner.