Hvordan bruke IF Funksjon i Excel for å utføre tester

Hvordan bruke IF Funksjon i Excel for å utføre tester


Alle versjoner av Excel har en funksjon som heter "hvis" som lar programmet automatisk bestemme resultatet for en celle i regnearket basert på innholdet i en annen. Disse formlene er lett å skrive og kan være kraftig. Du kan bruke HVIS-funksjonen i Excel å score tester, for eksempel. Når du gjør dette, er alt du trenger å vite svaret på hver test spørsmål og hvor mange poeng du ønsker å tildele til hvert spørsmål, i tilfelle at noen spørsmål er verdt mer enn andre.

Bruksanvisning

1 Velg en tom kolonne i regnearket til høyre for eksamen spørsmål og svar sendt inn av elevene. Dette vil være den kolonnen du bruker til å bygge fasit som Excel vil sjekke elevenes svar.

2 Identifisere cellereferansen for studentens svar på det første spørsmålet. For eksempel, hvis det første spørsmålet i den annen rad rad B, og svaret er i den andre kolonne, er cellen referanse "B2".

3 Skriv inn et likhetstegn i den første cellen i denne kolonnen for det første spørsmålet eller rad på regnearket. Det begynner med formel. Deretter fullføre det som følger:

= HVIS (B2 = "svar", 1,0)

I dette tilfellet er B2 cellereferansen for studentens svar, og "svar" er selve svaret som er riktig for testen spørsmålet. Dersom studenten svarte riktig, dette eksempelet gir et punkt verdi på 1. Hvis ikke, de får 0 poeng for spørsmålet.

4 Skriv inn en tilsvarende formel i den samme kolonne som den første formel for hvert spørsmål på prøven.

5 Klikk i cellen under siste formel for det siste spørsmålet, og klikk deretter på "Sum" knappen på verktøylinjen i Excel. Dette vil skape en total poengverdi studenten opptjent.

6 Klikk i en celle på regnearket som du ønsker å vise test score. Trykk likhetstegnet, klikk deretter på cellen som inneholder Sum formel. Trykk deretter dividere knappen på tastaturet ( "/") og skriv det totale antall spørsmål i testen. Trykk enter."

7 Høyreklikk på resultatet og velg "Formater celler ..." Velg "Number" fanen, deretter "Prosent" og klikk "OK." Resultatet er den prosentvise scorer studenten tjent på testen.

Hint

  • Bruke Excel for poeng tester kan gjøre livet enklere for deg, men hjelper også studentene bygge dataferdigheter. Studentene må samhandle med Excel til innspill og svar på spørsmålene, som tilbyr en ekstra fordel for sin utdanning.
  • Når du har fullført en test regneark med dine ønskede formler, kan du kopiere hele kolonnen av formler og lime dem inn i andre test regneark, slik at du slipper å skrive inn dem igjen.
  • Ikke ta disse formlene i selve testen regneark som elevene ser, som formlene selv inneholder svarene.