Hvordan bruke iWork Pages for å lage et filmmanus

Hvordan bruke iWork Pages for å lage et filmmanus


Dedikert manus programvare gjør formatering et filmmanus lettere fordi alle manus elementene genereres automatisk. Et alternativ til å bruke dedikerte screenwriting programvare er å lage din egen manus mal med makroer, som enkelte tekstbehandlere vil tillate. Dette kan være vanskelig for de som ikke er kjent med makro skape. I Pages, tekstbehandlingsprogram som følger med Apples iWork, og skaper en industristandard manus med den innebygde mal er enkelt. Mens det er ikke like funksjonsrik som å bruke en dedikert manus program, er Pages mal et nyttig valg for Mac-brukere på et budsjett.

Bruksanvisning

1 Klikk Pages ikonet for å åpne programmet. Gå til "Fil" -menyen og klikk "Ny fra mal Velger." Under kategorien "Word Processing", klikk på "Diverse" og dobbeltklikk på manuset malen. Klikk på "Vis" -ikonet på verktøylinjen og åpne "Styles" skuff for tilgang til manus tekststiler.

2 Bytt ut malen tekst på forsiden av manus ved å merke teksten og skrive din egen informasjon. Dette inkluderer tittelen på manuset, ditt navn som forfatter, identifiserende adresse og eventuell WGA registreringsinformasjon. Det er felt satt opp til å legge inn denne informasjonen.

3 Begynn skript på den andre siden av malen ved å markere scenen overskriften og skrive din egen scene overskriften på sin plass. Malen scene på vei i Pages er: Int. scene - beskrivelse. Din scene overskriften vil være mer detaljert, med noe sånt som dette: Int. Warehouse - natt

4 Slipp ned til neste tekstfelt, som er handling. Velg feltet og skriv din egen handling i stedet. Handling er skrevet i setning tilfelle. Dette er allerede satt opp i Sider manus teksten.

5 Velg karakter navn og dialog på samme måte, skriv inn din egen tekst, og fortsette å arbeide gjennom manuset. Bruk tekststiler i stil skuff venstre i arbeidsområdet for å sette manuset element du arbeider med. Teksten vil være riktig formatert for din filmmanus.