Hvordan bruke Java API-dokumentasjon

Hvordan bruke Java API-dokumentasjon


Noen ganger når du bare starte opp programmering og du bare ikke kan finne ut hvordan å gjøre Java gjøre akkurat hva du vil den skal, hva du egentlig trenger å gjøre er å sjekke Java API-dokumentasjon. Du kan søke gjennom alle klasser og metoder i Java-biblioteket, og jeg skal vise deg nøyaktig hvordan du gjør det.

Bruksanvisning

1 Først hodet over til den nyeste versjonen av Java API Dokumentasjon på http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/. Dette dokumentet inneholder alle standard klasse i programmeringsspråket Java. Husk, det er mye bedre å sjekke dette for hva du trenger enn å prøve å huske alt. Det er bokstavelig talt tusenvis av klasser, enn si metoder, ville du må huske.

2 Hvordan bruke Java API-dokumentasjon


Du kan eller kan ikke vet nøyaktig hva du trenger. Bestem generelt hva du trenger koden for å gjøre og se gjennom API for noe som høres ut som det kan være i stand til å gjøre hva du vil. For eksempel, hvis du trenger at brukeren skal kunne klikke noe i GUI du kanskje se etter noe sånt som "knapp". Du kan bla nedover til du kom til "JButton", og du vil kanskje sjekke det ut, det høres ut som det kan være det du leter etter! Dette trinnet kan være lang og utmattende, men det er ganske mye bare hvor du må lære det. Skulle ønske det var enklere.

3 Hvordan bruke Java API-dokumentasjon


Hvis du kunne finne den klassen du trenger i det siste trinnet, er alt du trenger å gjøre er å se gjennom de metoder fra det du måtte trenge. Denne siden viser ganske mange andre nyttige ting som klasser det strekker (hvis en klasse er importert det importerer også metoder for alle klasser det strekker seg) og redskaper. For eksempel i tilfellet ovenfor forsyne JButton klassen med en parameter "String tekst" kan være greit å vite om du vil merke på knappen.

Hint

  • Ha tålmodighet, jo mer du lærer jo mindre du må se opp.
  • Ikke vær redd for å se ting opp, det er hva den er der for.