Hvordan bruke Magic Wand Tool i Paint Shop Pro

The Magic Wand verktøyet i Paint Shop Pro er helt avgjørende for å forberede for redigering med andre verktøy i programmet. Den brukes til å velge områder, som deretter kan manipuleres på en rekke måter.

Bruksanvisning

1 Åpne bildet du vil redigere. Velg tryllestavverktøyet i verktøylinjen. Dette verktøyet er i rullegardinmenyen under markeringsverktøyet.

2 Velg din velger modus i Tool Options Palette over bildet. Du kan velge Erstatt, Legg til (Shift) eller fjern (Control). Skift er standardmodus. Deretter velger kampmodus. Du kan velge mellom RGB verdi, farge, Hue, lysstyrke, All Opaque og Opacity. De fire første av disse er de du vil sannsynligvis bruker oftest. Velg om du ønsker å fjær eller anti-alias ditt valg. Klikk på Velg Sammenslåtte å velge alle lag av bildet, og velge det bort for å velge bare laget som er aktivt.

3 Venstre-klikk i bildet på farge eller lysstyrke verdien du vil velge. Bestem hvor mye av den aktuelle verdien ble valgt i forhold til hvor mye du var tenkt å velge. Hvis Magic Wand verktøyet som er valgt for få verdier av farge eller lysstyrke, eller valgt for lite område, øke toleransen i Tool Options Palette. Hvis det er valgt for mange verdier eller for bred et område, redusere toleranse. Hvis du vil oppheve valget, høyreklikker du hvor som helst i bildet.

4 Trykk Shift og venstreklikk for å legge til et område for valgene. Trykk Kontroll og venstreklikk for å fjerne en del av et område du allerede har valgt. Zoom inn i bildet ved å velge forstørrelsesglass verktøyet på verktøylinjen eller dreie på hjulet.

5 Øk det valgte området med et bestemt antall piksler ved å klikke Valg> Endre> Utvid. Velg antall piksler for å utvide i dialogboksen. Velg Auto-bevis for å automatisk forhåndsvise valget i vinduet. Du kan redusere arealet av valget ved å klikke Valg> Endre> Contract. Du kan velge farger, nyanser eller lysstyrkeverdiene som er nær de som er valgt ved å klikke Valg> Endre> Velg samme eller Velg Farge Range. Dette vil gi deg mer kontroll over det endelige valget enn verdiene i Tool Options Palette.

6 Velg hvilket verktøy du vil bruke for å endre ditt valg. For eksempel, hvis du klikker Juster> Lysstyrke og Kontrast, bare de utvalgte områder vil bli berørt. Det samme gjelder for fargebalanse, nyanse og metning, og andre verktøy du kanskje har lyst til å bruke på utvalget. Ingen endringer vil bli gjort til noen valgte områder. Dessuten vil verktøyene i verktøylinjen gjelder bare for det valgte området. Hvis du velger Clone Tool, for eksempel, kan du velge din kilde bildet på utsiden av det valgte området. Imidlertid vil bare området innenfor valg endres når du begynner å tegne med verktøyet. Du kan også klippe ut eller kopiere og lime inn et valgt område til det samme bilde, eller i et annet bilde, eller lim inn som et nytt bilde. Hvis du lime inn bildet i samme bilde, vil det gjelde utenfor det merkede området.

Hint

  • Bruk Magic Wand verktøyet for å velge bakgrunn for fargebalanse, lysstyrke og kontrast korrigering.