Hvordan bruke Microsoft Money Plus

Microsoft Money Plus er en økonomistyring program produsert av Microsoft Corporation. Pluss variant av programvaren er utviklet for å støtte brukere som trenger å spore en eller flere strømmer av inntekt, komplekse regninger og investeringer i ett program. Når Microsoft Money Plus er konfigurert med dine personlige opplysninger, kan det gi varsler til deg for utestående regninger, utgifter og bidra til å unngå potensielle mangler basert på prognose inntekter og utgifter. En vanlig oppgave for nye brukere av programvaren er å installere og konfigurere programmet.

Bruksanvisning

1 Sett inn installasjons CD for produktet i datamaskinens CD / DVD-stasjon eller alternativt kjøpe og laste ned fra en online kjøpmann. Følg standard menyalternativer for installasjon og innspill produktet aktiveringskoden når spørres av installatøren de. Hvis du har kjøpt programmet via CD, vil aktiveringskoden være på CD eller emballasje som inneholder CD-en. Hvis kjøpt på nettet, vil aktiveringskoden bli sendt til din registrering e-post.

2 Åpne Microsoft Money Plus programmet ved å dobbeltklikke på programikonet som vises på datamaskinens skrivebord eller alternativt velge programmet fra "Program Files" undermenyen til "Start" -menyen.

3 Legg bankkontoer til Microsoft Money Plus-programmet ved å velge "Banking" og "Legg til en ny konto" -menyen og deretter "Next" meny-knappen. Velg din finansinstitusjon og svare på eventuelle tilleggsspørsmål for å innlemme i programmet. Gjenta for hver bankkonto og regning som du har.

4 Sett opp periodiske regninger i Microsoft Money Plus. Dette vil automatisere prosessen for deg å betale regninger som oppstår med jevne mellomrom i programmet. Klikk på "Bills" meny-knappen etterfulgt av "New" og skriver inn den spesifikke informasjonen som kreves for selskapet å inkludere kontonummer og balansen skyldte etterfulgt av "OK" meny-knappen. Gjentakende regninger kan deretter endres ved å legge en "Bill Regelmessighet" eller "Bill Series" å bruke de tilgjengelige menyalternativene etter den spesifikke regningen blir valgt fra Microsoft Money Plus menyvalget.

5 Vise "Bill Calendar" ved å velge "Bills" og "Bill Calendar" menyvalg fra primær filmenyen. Denne skjermen vil skildre dine regninger på grunn i løpet av kalendermåneden pictorally for å gi deg innsikt på regningen din sykluser.

6 Skriv paychecks i Microsoft Money Plus ved å velge "Bills", "New" og "" menyknappene lønnsslipp. Skriv inn informasjon om kilden til penger og hvor det er avsatt etterfulgt av "OK" meny-knappen.

7 Sett opp Microsoft Money Plus å automatisk koble seg til Internett. Velg "Verktøy" menyalternativene etterfulgt av "Innstillinger", "Nettleserinnstillinger" og "surfe på internett fra innenfor penger ..." menyvalg for å tillate programmet å få tilgang til elektronisk informasjon når du bruker de avanserte funksjonene i programmet.