Hvordan bruke Microsoft OneNote

Microsoft OneNote er et svært nyttig program som lar deg lage notatbøker og sider innenfor disse bærbare PC for å spore alt fra prosjekter i arbeid for å dagligvarer lister til avtaler. Det er enda en seksjon for unfiled notater som du kan opprette utenfor OneNote som du går om virksomheten din.

Bruksanvisning

1 Kjøp en kopi av Microsoft OneNote (se Ressurser nedenfor). Følg instruksjonene for å installere og lisensierer programmet, og deretter åpne den.

2 Les demo notatbøker hvis du er interessert i å lære om programmet. Snarere enn å prøve å lese hjelpefiler, instruksjoner, tips og foreslåtte sidene er lagt ut for deg i form av maler. De to maler som er åpne når du starter er personlig og arbeid.

3 Opprett en ny bærbar PC ved å gå til "File" og velge "New Notebook."

4 Velg en mal eller starte med en tom notisbok. Du kan opprette en ny seksjon ved å gå til "File" og velge "New Section", eller du kan endre eksisterende seksjoner ved å klikke på den aktuelle fanen øverst på siden.

5 Opprette nye sider i hver del ved å klikke på "File New Section", eller ved å trykke "Ctrl" og "N." Du kan også høyreklikke på høyre side av siden der sidene er oppført for å opprette en ny.

6 Store, sortere og organisere notatene dine med funksjoner som tekstbokser som du kan flytte på vilje, ulike notatblokker for ulike formål, og til og med punktlister og tabeller.

Hint

  • Synkronisere dine bærbare på flere datamaskiner for en morsom måte å gjøre god bruk av OneNote.