Hvordan bruke mIRC Chat

mIRC er en lett Internet Relay Chat-klient for Windows. mIRC kan lastes ned gratis. Du kan bruke programvaren for evalueringsformål i 30 dager før du må betale for å registrere det. Dette ad-free chat-klient har mange nyttige funksjoner, for eksempel meldingslogger og kameraten lister. Det har også muligheten til å sende og motta filer og til å bruke skript for å automatisere IRC kommandoer. Du kan bruke dette programmet til å bli med eksisterende chat-kanaler, inkludert kanaler som gir hjelp med mIRC; eller du kan lage dine egne.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer mIRC programmet hvis du ikke allerede har gjort det (se Ressurser). I valgvinduet, skriv inn ditt navn, e-postadresse, velger brukernavn og kallenavn alternativ. Velg om du ønsker å chatte i usynlig modus. Klikk på "OK".

2 Velg "File> Velg server." Velg en server fra listen i ruten til høyre. Dobbeltklikk på mappenavn for å utvide listen. Enten velge å koble til en tilfeldig server, eller velge en bestemt server for å koble til. Klikk på tilkoblingsknappen, som har et ikon som ser ut som et lyn.

3 Skriv inn kanalnavnet i feltet og klikk "Bli med". Alternativt kan du klikke for å delta i en chat kanal fra listen nedenfor feltet. Du kan også finne en kanal gjennom mappen Favoritter. Snakk med folk i gruppen ved å skrive inn meldingen i feltet og trykke "Enter". Chatte privat ved å dobbeltklikke en persons navn fra listen i ruten til høyre.

4 Bruk kommandoen menyen til å bruke grunnleggende IRC kommandoer. Velg "Hvem er bruker" og skriv inn et kallenavn i feltet for å finne informasjon om en annen chat-bruker. Klikk "Query bruker" for å sende noen en spørring med en personlig melding. Velg "Sett bort> På" hvis du har tenkt å være borte fra datamaskinen en stund. Velg "Inviter bruker" for å invitere en bestemt kallenavn til en annen kanal. Velg "Ignorer" for å unngå å se samtaler fra motbydelige brukere. Alternativt kan du også høyreklikke kallenavnet på vedkommende, og velg en kommando fra hurtigmenyen. Klikk på "Verktøy> Alternativer> Logging" for å angi meldingslogging preferanser. Automatisk logging er satt som standard.

5 Klikk på "Send fil" for å sende en fil til en annen bruker. Denne knappen har en gul mappe med en rød pil. Skriv inn kallenavnet til mottakeren i feltet ved siden av "Nick". Deretter kan du bruke rullegardinmenyen for å lete etter filen. Når riktig fil er i "File Name" feltet, klikk på "Send". Hvis noen andre sender deg en fil, vil et vindu dukker opp og ber deg om å godta filen. Pass på at du kjenner de potensielle farene ved å motta filer over en chat-klient før du godtar noen filer.

6 Klikk "Verktøy> Adressebok" for å holde oversikt over andre brukere. Skriv inn brukerens kallenavn, virkelige navn, e-post, nettside og annen informasjon i feltene. Klikk "Send" for å gjøre denne personen kompisen din. Denne funksjonen vil varsle deg når din venn er online.

Hint

  • Hvis du har problemer med programvaren som ikke er besvart i hjelpefilen, sjekk mIRC diskusjonsforum for flere svar.