Hvordan bruke Online auksjonssider

Tenk å ha et garasjesalg at millioner av mennesker besøker. Online auksjoner tillate deg å gjøre akkurat det. TV-apparater, bean bag stoler eller designer brudekjoler: Hvis du har det eller er døende for å få det, er en auksjon er stedet å gå. Yahoo.com og Amazon.com har auksjonssider, men eBay.com blir ansett som den fremste nettstedet for kjøpere og selgere alike. For generelle auksjon tips, sjekk ut hvordan du kjøper på auksjon.

Bruksanvisning

Kjøpe

1 Sleuth ut tenkt rente for hva du skal kjøpe. Sjekk siste bud for lignende artikkel i arkiverte auksjoner. Besøk Tias.com eller WorthGuide.com å se priser for samleobjekter. Se Hvordan være en Savvy Forbruker og Hvordan vite hva som samleobjekter er verdt.

2 Sjekk selgerens historie for positive kommentarer. Online auksjoner er selvpoliti med kjøpere og selgere som tilbyr tilbakemelding på hverandre. En selger navn vil bli etterfulgt av antall auksjoner han eller hun har holdt og en kundetilfredshet av budgiverne.

3 Gi tilbakemelding på andre selgere for å oppmuntre dem til å gjøre det samme for deg. Ta et dypt åndedrag før du fyre av en betennelses negativ vurdering - disse anmeldelsene er permanente og kan reflektere dårlig på deg.

4 E-post selgeren med eventuelle spørsmål, og hvis noe om selger synes tvilsom, ikke bud.

5 Les varebeskrivelsen nøye; noen selgere begrave negativ informasjon i forvirrende språk eller liten skrift. Hvis størrelsen på en vare ikke er inkludert, og er viktig, e-post selgeren for it bilder kan bedra.

6 Finn ut kostnadene for frakt på forhånd. Hvis den ikke er oppført, spør selgeren. Noen selgere charge for frakt å tjene ekstra penger.

7 Bruk proxy bud, som lar deg lage en innledende bud og angir et maksimalt ett. Budet deretter blir automatisk økes mot konkurrerende bud, før du vinner auksjonen eller noen outbids maksimal ditt. De fleste nettsteder lar deg beskjed via e-post når du har vært overby.

8 Legg pennies til tilbud om å snike seg over andre bud. For eksempel, hvis noen har en høyeste bud på $ 75 og du byr $ 75,07, vil du slå dem med bare 7 cent.

9 Vær en snikskytter. Bud på helt til siste minutt før en auksjon avsluttes til "snipe", eller snappe bort et element fra en annen budgiver. Det finnes nettsteder som vil gjøre sniping for deg for et gebyr.

10 Bruk et kredittkort eller debetkort hvis mulig. Disse kortene gir beskyttelse til deg som kjøper som sjekker og penger bestillinger ikke. Send aldri penger.

Selling

11 Kjøp flere elementer fra en auksjon området før du begynner å selge for å bygge opp din personlige profil med positive tilbakemeldinger.

12 Ta med bilder som viser hele elementet, pluss detaljer om unike funksjoner eller mangler. Komprimere bildefiler å redusere nedlastingstiden for folk å sjekke ut ting.

1. 3 Gjør et søk før du angir et element for å sikre at det ikke er andre mennesker auctioning det samme. Vent til listen element til den andre auksjonen avsluttes.

14 Bruk såkalte nederlandske auksjoner (der du selger mer enn en av samme element) bare på svært populære produkter; ellers vil du kjøre ned etterspørselen og prisen.

15 Vet auksjonen stedets regler. For eksempel, mens du kan kjøpe våpen på andre områder, mange auksjonssider (inkludert eBay.com) forby salg av skytevåpen, eksplosiver, levende dyr og menneskelige kroppsdeler.

16 Planlegg din auksjon for å ende i en tid da mange folk bruker området, for eksempel weeknights eller helgedager. Kjør lengre auksjoner slik at flere folk har tid til å snuble over dem.

17 Gi budgivere all grunn til å legge inn et bud. Godta kredittkort og tilbyr garantert fornøyd. Svare raskt på spørsmål fra budgivere.

18 E-post den vinnende budgiver omgående for å avtale betaling (mange nettsteder bruker PayPal). Varen sendes så snart betalingen går gjennom. Skriv ut alle e-poster knyttet til et salg, og fil dem før transaksjonen er fullført.

19 Pakken eks trygt og bruke en shipping tjeneste som automatisk sikrer pakker opp til $ 100. Kjøp forsikring for pakker verdt mer enn $ 100.

20 Lagre alle e-poster knyttet til en transaksjon til den er ferdig og du er fornøyd med kjøpet.

Hint

  • Kjenn din begrensning. Unngå å bli blåst opp i budgivning vanvidd og betaler mer enn en vare er verdt, eller at du har råd til.
  • Vær på vakt mot shill budgivere som arbeider i ledtog med selgeren for å kunstig auksjonsprisen. Hvis du mistenker at en selger bruker shill budgivere, rapportere det til nettstedet administrator.
  • Både eBay.com og Amazon.com forsikre auksjoner fra anerkjente selgere opp til et visst beløp. De tilbyr også deponering tjenester så kjøper og selger kan trygt utveksle store mengder penger.
  • Mange auksjonsområder har fantastiske samfunnsfunksjoner som lar deg bygge nettverk med andre samlere. Dra nytte av dem.
  • Skriv (og stavekontroll) oppmerksomhetsskapende tittel og en grundig, nøyaktig produktbeskrivelse. Inkluder tilstand, historie, dimensjoner, tydelige markeringer, fraktkostnader og betalingsmåter. Sanke søkeord fra andre annonser som folk er tilbøyelige til å søke etter og skriv din elementet beskrivelse deretter.
  • Oppgi aldri ditt personnummer eller bankkontonummer til selgere. Hvis en selger ber om denne informasjonen, rapportere det til Web administrator umiddelbart.