Hvordan bruke online chat romNår du går inn i et chatterom ved å navigere dit med nettleseren, kan du chatte i sanntid med andre mennesker over Internett. Nettsteder rettet mot spesifikke interesser ofte vil skape et chatterom på nettstedet for besøkende å prate med andre som har samme interesser. Bruk online chat rom nøye for å sikre sikkerhet - dette er spesielt viktig for ungdommer som kan falle offer for rovdyr prowling Internett.

Bruksanvisning

1 Klikk på et ikon for online chatting når du ser en på et nettsted. Forstå at online chat rom vanligvis er offentlige områder der noen samtaler vil være synlig for alle som besøker chat.

2 Opprett et brukernavn for å få tilgang til chat room. Bruk aldri ditt virkelige navn som brukernavn, og prøve å gjøre det kjønnsnøytrale. Velge suggestiv brukernavn eller de med seksuelle konnotasjoner kan tiltrekke uønsket oppmerksomhet.

3 Logg inn i chatterommet med ditt nye brukernavn.

4 Observer samtale skjer i chatterommet når du først inn for å få en følelse for atmosfæren. Hvis du føler deg komfortabel, hilser gruppen uformelt ved å legge inn en kort hilsen i tekstboksen og trykke "enter".

5 Vent og se å se hvordan samtalen utvikler seg. Hvis du har noe å si eller legge til samtalen, skriver du det inn i tekstboksen og trykk "Enter" for å legge det til chatterommet for andre brukere å se.

6 Snakke med de andre chattere for så lenge du vil, ved hjelp av et person og høflig tone. Unngå konflikt og argumenter mens du chatter, og prøver å holde samtalen lys og hyggelig. Når du er klar til å fullføre chatte, skrive inn et farvel melding og forlate chatterommet ved å lukke vinduet på nettleseren.

Hint

  • Mange chatterom deltakerne benytter standard texting forkortelser mens du chatter. Hvis du ikke har en grundig kjennskap til disse forkortelsene, kan du ha problemer med å forstå hva andre chattere si.
  • Aldri oppgi personlige opplysninger i et chatterom, inkludert ditt virkelige navn, sted, alder eller e-postadresse. Aldri laste opp personlige bilder av deg selv til et chatterom.
  • Mange mennesker i et chatterom kan ikke representere seg selv nøyaktig eller sannferdig. Internett rovdyr utnytter ofte chatterom å tære på unge eller naive mennesker.