Hvordan bruke Outlook for web-basert e-post

Web-basert e-post er et populært valg for håndtering av Internett-kommunikasjon fordi mange leverandører tilbyr denne tjenesten gratis, og e-post kan nås fra nesten hvilken som helst Internett-tilkoblet enhet. Imidlertid er web-baserte e-postprogrammer ofte mangler i de funksjonene de inneholder, så mange brukere velger å installere et tredjepartspostprogram. Microsoft Outlook er et tredjepartspostprogrammet som følger med enkelte versjoner av Microsoft Office, og kan settes opp til å håndtere mange web-baserte e-postkontoer.

Bruksanvisning

1 Ta kontakt med Web-basert e-post hosting leverandør for kontoinnstillingene. Du må vite kontotype, navn på innkommende og utgående e-postservere - som bør være lik mail.YourProvider.com og smtp.YourProvider.com - samt kontonavnet og passordet ditt.

2 Start Microsoft Outlook.

3 Klikk "Next".

4 Skriv inn navn, e-postadresse og e-post passord i sine respektive felt, så sjekk "Konfigurer serverinnstillingene manuelt" alternativet. Merk at du må skrive inn din e-passord i "Gjenta passord" -feltet. Klikk "Next" når du er ferdig.

5 Velg "Internet E-mail" alternativet, klikk deretter på "Next".

6 Skriv inn informasjon innhentet fra e-postleverandøren i feltene på denne skjermen, for eksempel "Kontotype", "Innkommende e-postserver" og "Utgående e-postserver." Ditt "Brukernavn" er brukernavnet du oppgir når du logger inn på din e-postkonto via en nettleser. Klikk "Next" når du er ferdig, klikk "Finish" for å fullføre kontooppsettet.

7 Vent til Outlook til å synkronisere med web-baserte e-postservere og laste ned meldingene dine. Din "Innboks" er valgt som standardvisningen, og viser e-postmeldinger du har mottatt, men du kan også klikke på "Sendte elementer" i venstre kolonne for å se dine sendte e-poster. Ved å klikke på "Ny e" på båndet på toppen av skjermen vil åpne et nytt vindu for å skrive meldinger.

Hint

  • Hvis du setter opp den samme e-postkonto i Outlook på mer enn én datamaskin, kan du endre innstillingene på "Avansert" fanen på Outlook-kontoen til "Legg igjen en kopi av meldingen på serveren." Denne endringen vil sikre e-post er ikke oversett eller tapt når du beveger deg mellom flere datamaskiner.
  • Outlook vil jevnlig se etter nye meldinger, men du kan klikke på "Send / Motta" på toppen av skjermen for å tvinge en sjekk.