Hvordan bruke Python Script på Web Server

Python, cross-platform scripting og programmeringsspråk, er nyttig ikke bare for programmering desktop-applikasjoner, men også for å skape og kjøre webapplikasjoner. For eksempel bruker YouTube Python-skript som gjør Google. Python-skript kan kjøres av de besøkendes datamaskiner så enkelt som PHP eller Javascript.

Fordi Python er kryss-plattform, kan du installere og kjøre Python-skript på de fleste webservere, så lenge du har administratortilgang til serveren.

Bruksanvisning

1 Installer Python på serveren din. Prosedyrene for dette kan variere avhengig av serverens operativsystem og din hosting leverandør; Sjekk brukerveiledninger og teknisk support sider for detaljerte instruksjoner. Hvis serveren kjører Linux, er sjansen stor for at du allerede har Python installert. Windows-servere kan være nødvendig å ha det installeres manuelt. Hvis du har administratortilgang, kan du besøke www.python.org å laste ned og installere riktig pakke for din maskinvare.

2 Installer eventuelle bibliotekene du måtte trenge. En vanlig bruk for web server skript er å få tilgang til en database. Python lar deg gjøre dette så bra som andre språk, men det krever installasjon av Python MySQLdb pakken, som er tilgjengelig på sourceforge.net/projects/mysql-python. De fleste andre biblioteker som gjør at serveren til å samhandle med besøkende skal allerede være installert.

3 Lag din Python-skript og laste den opp til serveren din. Når skriptet er lastet opp, kan det hende du trenger å gjøre det kjørbar (i Linux eller UNIX) for at den skal kjøre når kalt av en nettleser. For å gjøre dette, navigerer du til mappen der skriptet ligger og skriv "chmod 755 pythonscript.py" (uten anførselstegn). Dette bør ikke være nødvendig hvis skriptet lagres og kjøres som en HTML-fil, som ofte er tilfelle med server-side skript.