Hvordan bruke Scheduler å formatere en partisjon

Windows Scheduler er et program som starter når du starter maskinen. Den brukes til å planlegge funksjoner som å defragmentere en harddisk eller kjører en backup-program. Planleggeren kan brukes til nesten en automatisk prosess du trenger på din maskin. Dette inkluderer formatere en partisjon på harddisken. Du kan bruke Scheduler til å kjøre programmer når du er borte eller når du først starter maskinen. Du oppnår dette ved å lage en bat fil, skrive spesifikke koder og legge det til Scheduler.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows Start-knappen og velg "Kjør". Enter "Notisblokk" i tekstboksen. Dette åpner Notepad. Notepad kan brukes til å lage en bat fil, som kan kjøre kommandosyntaks DOS.

2 Skriv "format <stasjon> / q / s / Autotest". Erstatt "<stasjon>" med navnet på partisjonen du ønsker å formatere. Den "/ Autotest" bryteren formaterer harddisken uten bekreftelse fra brukeren, så det er helt stille for brukeren.

3 Lagre Notepad filen til "C" -stasjonen. Når navngi filen, lagre filtypen som "BAT". Når Windows åpner en .bat fil, vet den automatisk å kjøre filen som en kjørbar.

4 Klikk på Windows Start-filen og velg "Control Panel". I Kontrollpanel, dobbeltklikk på "Planlagte oppgaver" -ikonet. I dette vinduet, dobbeltklikker du på "Legg til planlagt oppgave" -ikonet. Dette åpner Scheduler veiviseren.

5 Klikk på "Browse" -knappen. I popup-vinduet velger du bat fil opprettet i trinn 1 til 3, og klikk på "OK" -knappen. Klikk på "Neste" -knappen. I det neste vinduet, sikre "Åpne de avanserte alternativene for denne oppgaven når jeg klikker ferdig" boksen er merket, og klikk "Finish".

6 Klikk på "Schedule" fanen. Innenfor denne kategorien, velge dato og tid til å kjøre format bat fil. Når du har valgt dato og klokkeslett, klikker du på "OK" -knappen. Når denne datoen og klokkeslettet bli gjennomført bat fil kjøres og harddisken partisjonen er formatert.