Hvordan bruke Solaris SMC

Solaris Management Console (SMC) 2.0 er et styringsverktøy for å styre Solaris-servere fra et nettverk. Administrere en server og sine kunder gjøres via et enkelt grensesnitt som gir en oversikt over og tilgang til, applikasjoner og administrasjon verktøy slik at du kan utføre systemoppgaver. Ved hjelp av SMC er relativt grei. Den beste måten å operere SMC er å gjøre det under en administrativ rolle; på den måten du vil ikke være begrenset i arbeidet.

Bruksanvisning

Sette opp en administrativ rolle

1 Dobbeltklikk på "SMC" -ikonet i CDE Applications Manager for å starte Solaris Management Console.

2 Klikk på "denne maskinen" i "Navigasjon" -panelet på venstre side av vinduet for å vise elementet innholdet i høyre side av vinduet (visningsruten).

3 Åpne "System Configuration> Brukere> Administrative roller."

4 Klikk på "Handling> Legg Administrativ rolle" og sette opp et brukernavn og passord for å opprette din primære administratorrolle.

5 Klikk på "Home Toolbox ikon" på "Location" bar.

6 Dobbeltklikk på "Tool" ikonet for å åpne et påloggingsvindu.

7 Skriv inn passordet som du opprettet.

Bruke SMC

8 Klikk på "Brukerkontoer" i navigasjonsruten for å vise alle brukerkontoer i visningsruten.

9 Åpne "User Manager Tool" i navigasjonsruten. Dette vil vise alle subtools for e-post og brukerkontoer i visningsruten.

10 Klikk "Open Toolbox" fra menyen konsollen til å velge mellom alle verktøyskrinet, og deretter finne og velge verktøykassen du ønsker å laste. Alternativt kan du velge pilen på høyre side av "Open Toolbox" -knappen for å åpne en rullegardinmeny som viser verktøykasser du har brukt i det siste, og velg en for å åpne den.

11 Klikk på "Preferences" i "Console" -menyen for å åpne "Alternativer" vinduet. Du kan stille inn preffered samhandling stil ved hjelp av "utseende" preferanser. Velg "Classic" interaksjon stil, slik at dobbeltklikke på et verktøy vil laste den, eller "Web" samhandling stilen som et verktøy er lastet med ett museklikk.

12 Klikk på en link i informasjonsseksjonen på bunnen av skjermen for å se hendelsesloggen for linken du har valgt.

1. 3 Åpne enkelthendelser i loggen du åpnet for å få opp en kort beskrivelse av den aktuelle hendelsen.