Hvordan bruke Wave Studio

Noen ganger muligheten til å redigere og finpusse en eksisterende lydfil kommer i hendig. For eksempel kan du trenger å redigere ut en tilfeldig hoste i et bryllup video eller forsterke en lydeffekt for ditt nettsted. Windows ikke kommer med innebygd lyd redigering programvare som kan hjelpe deg. Hvis du eier en Creative lydkort, kan du bruke Creatives gratis Wave Studio program for å redigere eksisterende lydfiler og spille inn nye.

Bruksanvisning

Start Wave Studio

1 Trykk på "Ctrl" og "Esc" -tastene samtidig for å åpne Start-menyen i Windows.

2 Skriv "kreative" i Start-menyen søkeboksen. Navnet "Creative Wavestudio" vises i listen over søkeresultater.

3 Klikk på navnet for å starte programmet. Det vil åpne og vise programmets brukergrensesnitt. En menylinje og avspillingskontroller vises på toppen av grensesnittet. En lydredigering panelet vises også under disse kontrollene.

4 Trykk "Ctrl" og "O" sammen for å vise en pop-up vindu. Dette vinduet viser en liste over dine lydfiler. Finne en fil som du ønsker å redigere, og dobbeltklikk på den for å laste den inn i brukergrensesnittet. Redigerings panelet viser filens bølgeform horisontalt over skjermen. Ved å endre denne bølgeform, endrer du måten lydfilen lyder.

Redigere eksisterende Audio

5 Klikk hvor som helst på bølgeform, og hold nede venstre museknapp. Dra musen til høyre. Når du drar, vil et rektangel markere området over der du drar musen. Dette skaper et valg.

6 Høyreklikk på utvalget, og klikk på "Cut". Wave Studio kutter utvalg fra lyden. Dette kuttet operasjonen lar deg isolere og fjerne uønsket innhold fra en lydfil.

7 Klikk på "Play" -knappen øverst i brukergrensesnittet. Programmet vil spille av lyd. Du vil ikke høre lyd-delen du kutter. Trykk "Ctrl" og "Z" for å angre kutt eller enhver operasjon du utfører med programvaren.

8 Merk en annen del av bølgeformen ved hjelp av de tidligere trinnene. Høyreklikk på utvalget, og klikk "Kopier". Denne operasjon kopierer utvalget til utklippstavlen i Windows. Kopieringen er nyttig for å duplisere lydsnutter.

9 Høyreklikk et annet område av bølgeformen, og klikk "Lim inn." Wave Studio vil lime inn utvalget i stedet der du høyreklikket på bølgeformen. Klikk på "Play" knappen, og legg merke til hvordan lyden inkluderer lyd biten du limte.

Bruk effekter

10 Marker hvilken som helst del av bølgeformen for å velge det.

11 Klikk på "Oppgaver" -knappen øverst i brukergrensesnittet for å avsløre en rullegardinmeny. Denne menyen inneholder flere effekter som du kan bruke på ditt valg. Disse inkluderer Echo, Phase Shift, Reverse og Normal. Hver effekt skaper en unik sound.

12 Klikk på "Echo" effekt. En innstillings pop-up vindu vil åpne og skjerminnstillinger som lar deg justere effekten. Skriv inn 50 i "Echo Delay" tekstboksen og klikk "OK." Dette setter ekko forsinkelse til 50 millisekunder.

1. 3 Klikk "OK" for å lukke innstillingene pop-up, og klikk på "Play". Lyden vil spille. Når det kommer til valg der du brukte ekko effekt, vil du høre et ekko. Eksperimenter med forskjellige effekter i "Oppgaver" -menyen og bruke de som du liker å forbedre lydfil.

Ta opp lyd

14 Koble en mikrofon inn i "Mic-In" jack på datamaskinens lydkort. Hvis du trenger hjelp med å finne denne kontakten, se i dokumentasjonen som følger med datamaskinen.

15 Klikk på "Record" -knappen på toppen av Wave Studio brukergrensesnitt.

16 Snakk inn i mikrofonen i noen sekunder. Klikk på "Stopp" -knappen når du er ferdig. En ny bølgeform vil vises på skjermen. Dette bølgeformen representerer stemmen din. Klikk på "Play" for å høre på opptaket. Klikk på "Stop" for å stoppe avspillingen.

Hint

  • Du kan redigere taleopptak og bruke effekter som beskrevet i "redigere eksisterende Audio" -delen. Du kan eksperimentere med kutt, pasta og effekter når manipulere lyd. Hvis du gjør en feil, kan du trykke "Ctrl" og "Z" for å angre den siste endringen.