Hvordan bruke Windows Internet Information Services FTP for å sende en fil

Hvordan bruke Windows Internet Information Services FTP for å sende en fil


Internet Information Services, eller IIS, er en web-server applikasjon laget av Microsoft for operativsystemet Windows. IIS er vert for nettsteder ved å lagre innholdet og kjøre kode som fungerer statisk innhold og genererer dynamisk innhold når forespørsler kommer fra eksterne steder i form av HTTP. Det vanligste eksempelet på søknad utstede HTTP-forespørsler til IIS er en nettleser. Fordi nettsteder utvikle seg over tid, brukere og administratorer trenger å laste opp filer til IIS-server, slik at disse filene er tilgjengelige for HTTP requestors. Du kan sende filer til IIS over File Transfer Protocol, eller FTP, ved å konfigurere IIS til å administrere et FTP-område.

Bruksanvisning

1 Logg inn på serveren som kjører IIS som en bruker med IIS administratorrettigheter. Opprett en ny brukerkonto ved å høyreklikke på "Min datamaskin" ikonet på skrivebordet og velge "Manage". Klikk på "Lokale brukere og grupper" på venstre sidebar av vinduet Datamaskinbehandling. Høyreklikk på "Brukere", velg deretter "Ny bruker". Skriv "ftpuser" som brukernavn, skriv inn passordet for den nye kontoen to ganger, velg "Bruker kan ikke endre passord" og klikk "Opprett".

2 Klikk "Start", "Programmer", "Administrative verktøy" og deretter "Internett-tjenester manager." Et nytt vindu vil komme opp. Klikk på "Local machine", høyreklikk på "FTP-områder", velg deretter "Ny FTP-området." The New FTP-området veiviseren vil komme opp.

3 Skriv inn en beskrivelse for FTP-området du oppretter. Klikk "Next" på de neste to skjermer. Velg "Ikke isolere brukere," klikk "Next". Klikk "Bla gjennom", velg deretter den lokale katalogen som skal inneholde filene arrangert av FTP-området. Velg både "Read" og "Write" tillatelser og klikk "Next" og deretter "Finish".

4 Gi FTP brukeren du opprettet i trinn 1 til den nyopprettede FTP-området ved å høyreklikke på stedet og velge "Egenskaper". Klikk på "Security-kontoer," husk "Tillat anonyme tilkoblinger" ikke er valgt, klikk på "Legg til" og velg "Ftpuser" bruker. Klikk på "OK". IIS er nå klar til å ta imot FTP tilkoblinger fra "Ftpuser», som får lov til å både sende filer til IIS via FTP og til å motta dem.