Hvordan bruke WLAN på en bærbar PC

Hvordan bruke WLAN på en bærbar PC


Hvis du har en ny laptop, men har ingen erfaring med trådløst nettverk, er du sannsynligvis prøver å finne ut hvordan du bruker WLAN (Wireless Local Area Network). Noen aspekter av trådløse nettverk kan være veldig forvirrende, men med de riktige trinnene, kan du være tilgang til Internett og hjemmenettverket trådløst på kort tid i det hele tatt.

Bruksanvisning

1 Slå opp modellen av det trådløse kortet i den bærbare. Noen ganger kan denne informasjonen bli funnet på bunnen av den bærbare datamaskinen. Men andre ganger, kan det hende du må se i brukermanualen som følger med datamaskinen.

2 Tilgang til Internett med en hvilken som helst nettleser, og bruker noen vanlig søkemotor som Google, slå opp de nyeste driverne for det trådløse kortet. Ved å finne disse driverne, laste ned .exe installasjonsfilen for driverne og vente for dem å laste ned. Når prosessen er fullført, dobbeltklikker du på .exe-filen og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre driverinstalleringen. Ved fullført installasjon, starter den bærbare datamaskinen.

3 Når den bærbare datamaskinen er fullt startet på nytt, slå på trådløs strøm. Dette er ofte en bryter på toppen eller siden av den bærbare datamaskinen, eller en kombinasjon av "Function" tasten og en annen tast. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du slår på trådløs strøm, ta kontakt med din bærbare bruksanvisningen.

4 Når trådløs strøm er aktivert, se etter en nettverksikonet til å dukke opp i systemstatusfeltet nederst i høyre hjørne av skjermen. Dobbeltklikk på dette ikonet; en liste over tilgjengelige trådløse nettverk vises. Velg det trådløse nettverket, og klikk "Connect".

5 Hvis en WEP (Wired Equivalent Privacy) er nødvendig for nettverket ditt, skriv det når skjermen spretter opp.

6 Tilgang til Internett eller nettverks filer ved hjelp av en nettleser eller Windows Utforsker. Du kan konfigurere alle andre WLAN-innstillinger ved hjelp av nettverksikonet i systemstatusfeltet.

Hint

  • Å investere i en god trådløst kort for din bærbare kan være et klokt valg. Nyere trådløse kort er raskere enn de gamle, og kan være mye sikrere.
  • Vær forsiktig når du installerer nye drivere, hvis de er usignerte, kunne de lett skade operativsystemet på datamaskinen.