Hvordan bruke Your Voice for tale-til-tekst

Tale-til-tekst eller stemme-gjenkjennelse programvare, kan du diktere tekst direkte inn i tekstbehandlingsprogrammet. Microsoft Windows Vista og Windows 7 har begge innebygget tale-til-tekst-programvare, og du kan også kjøpe denne programvaren fra selskaper som Nuance. Programvaren forbedrer produktiviteten fordi folk flest kan snakke raskere enn de kan skrive. Programvaren har en læringskurve, men og for å få mest mulig ut av det, må du trene programvaren til å stemme og tale mønster.

Bruksanvisning

1 Snakk med normal tone i stemmen. Unngå roping eller hviske, noe som kan forvrenge din stemme og tale.

2 Snakke med tydelig uttale, som er om du var et anker på en nyhetssending. Stemmegjenkjenning programvare kan ha problemer med kresne dine ord hvis du mumle eller snakke utydelig dine ord sammen.

3 Gjør alle tutorials som følger med programvaren. Veiledningen må du gjenta forhånds dialog for å lære programvaren til å gjenkjenne stemmen og tale mønster.

4 Foreta hyppige korreksjoner av feil. Hvis du sier "pie" og programvare typer "betale" korrigere feilen lærer programvaren til å gjenkjenne den måten "kaken" lyder med din stemme og tale mønster.

5 Øv ofte. Jo mer du bruker programvaren, jo bedre blir det til å gjenkjenne stemmen din og tale mønster.

Hint

  • Programvareprodusenter gjør stadig oppdateringer for å forbedre sine produkter. Holde programvaren oppdatert, og hvis oppgraderinger er tilgjengelige, installere dem for beste tale-til-tekst-opplevelse.
  • Personer med tunge aksenter kan ha en vanskeligere tid å trene sin tale-til-tekst-programvare.