Hvordan bygge din egen datamaskin med gamle deler

Har du en haug av gamle datamaskin deler? Har noen donert ulike PC-komponenter, eller har du berget PC biter av ødelagte datamaskiner? Du tenker kanskje det er en god bruk for disse skjulte skatter, og du ville være rett. Du kan være i stand til å bygge en helt ny datamaskin fra maskinvaren du har.

Bruksanvisning

1 Sett sammen din deler på ett sted. Du trenger å se nøyaktig hva du har, og hvis alle delene passer sammen. Lag en liste over alle delene du trenger for å ha en fungerende datamaskin. Hvis du er kort, må du kanskje kjøpe noen nye brikker for å fylle hullene. Du trenger dette viktige maskinvare: hovedkort, RAM, CPU, CPU vifte, skjermkort, lydkort, nettverkskort, harddisk, optisk stasjon, strømforsyning og en sak å gjøre opp hoveddelen av maskinen. Du vil også trenge en mus, tastatur og skjerm til å koble til datamaskinen for å kunne bruke den.

2 Sjekk på nettet for kompatibilitet. Ikke all maskinvare fungerer sammen. Kjør søk på hvert stykke maskinvare for å se om det er noen kjente problemer eller problemer med det. Hvert stykke utstyr bør kontrolleres på produsentens hjemmeside. Du kan finne navnet på produsenten skrevet et sted på selve maskinvaren. For eksempel, er Western Digital en av de største produsentene av harddisker. Du kan sjekke deres nettsted ut (se Ressurser nedenfor) for kompatibilitet på sine stasjoner. Du må også finne ut om operativsystemet du skal bruke er kompatibel med maskinvaren du har. Eldre maskinvare kan ikke arbeide med nye operativsystemer. Du vil mest sannsynlig bruke Microsoft Windows. Du kan finne sin maskinvarekompatibilitet på microsoft.com (se Ressurser nedenfor).

3 Sørg for at deler er gode. Hvis mulig, teste komponentene i andre arbeids datamaskiner. Gjør dette en del av gangen. Hvor kompatibilitet er et problem, for eksempel minne, kan du ta deler til en lokal liten datamaskin butikk som kan teste maskinvaren for deg. Dessuten vil data show som har minne forhandlere har ofte minne tester hardware som de kan bruke til å teste din hukommelse.

4 Lær hvordan du kobler maskinvaren. Hvis du ikke er kjent med hvordan du installerer de ulike typer maskinvare, gjør noen undersøkelser på hvordan å bygge en datamaskin eller på bestemte deler som du ikke er kjent med. Noen maskinvare må være koblet helt riktig, eller det kan brekke. PCMech (se Ressurser nedenfor) har en svært omfattende guide om hvordan du installerer hver del på en datamaskin hvis du er usikker.

5 Sett sammen din datamaskin. Sett datamaskinen sammen en brikke av gangen sakte og forsiktig. Når du er ferdig, kan du installere et operativsystem. Du må ha et nytt operativsystem eller i det minste en med en klar lisens. Du vil mest sannsynlig bruke Microsoft Windows fordi det er det enkleste systemet for den gjennomsnittlige brukeren. Anther populære operativsystemet er Linux. Alhough Linux blir nå brukt av flere personer, det er fortsatt ikke et godt valg med mindre du virkelig ønsker å komme inn på detaljer i databehandling. Linux er et åpen kildekode operativsystem, noe som betyr at det er åpent for alle å lage sin egen versjon. På grunn av dette, det er mindre standarder og flere variabler å forholde seg til. Du kan også velge å bruke MacOS. Men MacOS tiden jobber ut av noe som ligner på Linux. MacOS er også mye mer komplisert å installere på en PC, fordi det ikke er laget for å kjøres på PC-er.