Hvordan bygge din egen NAS kabinett

Hvordan bygge din egen NAS kabinett


En NAS (Network Attached Storage) er en harddisk system som har en (IP) Internet Protocol-adresse og kan nås av alle datamaskiner i nettverket. Fordelen er at det tillater datamaskiner å dele og lagre filer. Oftest er det flere stasjoner i systemet, kalt en Redundant Array of Independent Disks eller RAID. En RAID tilbyr sikkerhet for at en stasjon for å mislykkes uten å miste data. Fjern den dårlige stasjonen og erstatte det, og systemet fortsetter å kjøre. Ved å installere backup-programvare på hver arbeidsstasjon, kan nettverks brukere lagre sine sikkerhetskopiere filer til NAS for redundans og sikkerhet.

Bruksanvisning

1 Bestem hva type og størrelse på harddisker du trenger å bruke i NAS. Tenk hvor mye data du skal lagre på enheten. Husk at musikk og bilder forbruke en betydelig mengde plass. Harddisker kan inneholde så mye som 1-2 terabyte lagringsplass.

2 Kjøp en liten formfaktor datasystem (for eksempel en bok-sized PC) til å lagre stasjonene. Installer en Raid-kort i systemet og konfigurere RAID for # 1.

3 Start systemet og trykk "Ctrl og A" tastekombinasjon. Dette vil ta systemet i RAID-konfigurasjonen veiviseren modus. Veiviseren vil spørre hva slags Raid er ønsket; velg "Raid # 1". Dette vil gjøre begge stasjonene speilet (identisk) og systemet vil fortsette å kjøre hvis en av stasjonene svikter.

4 Last ned og installer noen av de gratis NAS programvarepakker tilgjengelig, gå gjennom veiviseren og konfigurere "Aksjene" (mapper som er tilgjengelig for alle). Enheten må være konfigurert med en IP-adresse og et navn slik at det vil være lett gjenkjennelig på nettverket. Når enheten er konfigurert kan du fjerne skjermen, da det ikke vil være nødvendig lenger. Systemet vil alltid starte på nytt i seg selv, og være tilgjengelig for bruk.