Hvordan bygge en datamaskin for fotoredigering

Hvordan bygge en datamaskin for fotoredigering


Hvis du er i fotoredigering og andre prosessorintensive aktiviteter, kan du oppleve at datamaskinene til salgs hos din lokale store boksen butikken er rett og slett ikke opp til oppgaven. En av de beste måtene å få det du trenger til en pris du har råd er å bygge din egen PC fra grunnen av. Ved å velge de beste komponentene du har råd, vil du være i stand til å lage en datamaskin som utmerker seg på fotoredigering og andre high-end oppgaver.

Bruksanvisning

1 Velg case design som passer best til dine behov. Det finnes en rekke PC tilfeller på markedet, fra slimline saker som passer omtrent hvor som helst til store tårn tilfeller stand til å holde flere harddisker, optiske stasjoner og andre deler av maskinvaren.

2 Velg et hovedkort som passer saken design du har valgt, og sørge for at hovedkortet er utstyrt med en rask prosessor. Bilderedigering er en prosessor-intensiv oppgave, så det er viktig å velge den raskeste prosessoren du har råd. Både AMD og Intel gjøre gode prosessorer for fotoredigering datamaskiner. Uansett hvilket merke du velger at du har god fart. Dual core prosessorer er allment tilgjengelig i disse dager, og velge en dual core prosessor vil hjelpe datamaskinen utføre til sitt fulle potensial.

3 Velg den største harddisker du har råd. Hvis du vil gjøre fotoredigering vil du sannsynligvis bli å lagre en rekke grafikkfiler i ukomprimert format, og disse filene kan ta opp mye plass på harddisken. Når du velger harddisker for systemet, kjøpe en større harddisk enn du tror du trenger. For et fotoredigeringsprogram maskin, minimum harddiskkapasitet du bør vurdere er 500 GB. En kjøretur med en 750GB eller 1 TB lagringskapasitet er enda bedre.

4 Installer så mye minne som hovedkortet kan holde. Bilde redigering programvarepakker vil bruke opp mye minne, så det er viktig å få maks RAM. Dette gjelder spesielt hvis du ønsker å utføre andre funksjoner på PC-en mens bildebehandlingsprogram behandler et bilde.

5 Pass på at du installerer et frittstående skjermkort - skjermkortet er innebygd i hovedkortet vil rett og slett ikke være i stand til å håndtere intense fotoredigering oppgaver. Se etter et skjermkort med minst 128 MB innebygd minne, og også vurdere et skjermkort med to tilkoblinger. Dette vil gjøre det enkelt å koble to skjermer til fotoredigering arbeidsstasjon. Mange profesjonelle foto redaktører, og enda noen hjemmebrukere, finner ut at to skjermer gir en reell produktivitet løft.

6 Velg en high-end bilderedigeringsprogram for datamaskinen. Adobe Photoshop er gullstandarden i bransjen, men det kan være ganske dyrt alternativ. Hvis budsjettet er mer begrenset du kan prøve en mid-range produkt som Photo Deluxe eller Photo Elements. Det er nyttig å jobbe med hvert produkt du vurderer, så se etter gratis prøveversjon tilbud. Læringskurven på bilde redigering programvare kan noen ganger være bratt, så det kan være lurt å feste med det du allerede vet når du bygger din nye PC.