Hvordan bygge en ekstern batteripakke for bærbare PC-er

Hvordan bygge en ekstern batteripakke for bærbare PC-er


De fleste bærbare PC-er drevet av lithium-ion-batterier, etter å ha erstattet nikkel kadmium og nikkel metallhydrid grunn av sin høye effekt og lavere vekt. Lithium-ion battericeller produserer 3,6 volt i forhold til 1,2-volt for de fleste andre oppladbare batterier. Men de er veldig skjøre og krever kretsvern for å bygges inn i en batteripakke og av den grunn, uten spesialkunnskaper, er det best å unngå å bruke disse batteriene til å bygge din egen ekstern batteripakke for bærbare. Velg Lithium Polymer (LiPo) batterier. De er lettere å håndtere, lett og produsere 3,7 volt per celle og er førstevalget for mange rc fly entusiaster.

Bruksanvisning

1 Sjekk den nødvendige kraften den bærbare datamaskinen trenger for å fungere. Dette er det viktigste før du prøver å bygge den eksterne batteripakken. Du vil finne spenningen tydelig merket på baksiden av den bærbare datamaskinen. De fleste bærbare datamaskiner krever ca 19 volt, noe som betyr at du trenger fem LiPo celler koplet i serie. Ledninger i serien kombinerer spenningen fra hver celle.

2 Legg opp batteriene sammen på et flatt underlag med terminaler vekslende. Hvis du bruker fem batterier du har tre positive og to negative i den ene enden og tre negative og to positive i den andre. LiPo batterier er like i form til vanlige AA-batterier, men er litt kortere og tykkere.

3 Merk batteriene numerisk, så hvis du bruker fem, merke dem 1 til 5. Wrap elektrisk isolerende tape rundt batteriene for å danne en ryddig stramt eksterne laptop batteripakke.

4 Skjær strimler av ledningen ved hjelp av en kniv; AWG 16 eller lignende er greit for en bærbar batteripakke. To striper må være lang nok til å komfortabelt nå den bærbare datamaskinen mens den andre strimler trenger bare å koble mellom batteripolene. Regne ut antall korte remser du trenger ved enkel å trekke fra ett fra antall batterier du kabling. Hvis du er på ledninger fem batterier du trenger fire korte strimler.

5 Fjern 1/4-tommers av ledning fra begge ender av hver strimmel for å eksponere den indre metalltråden ved hjelp av wire strippere eller en liten kniv. Fest en lang bit av ledningen til den positive polen på batteriet en ved hjelp av en stripe av isolerende tape. Label wire "+". Fest den andre lang stripe av ledningen til den negative terminalen på siste batteriet ved hjelp av samme metode, og merker den wire "-".

6 Fest en kort stripe av ledningen til den negative polen på batteriet 1 og fest den andre enden til den positive polen på batteriet 2. Gjenta prosessen ved å feste korte strimler av ledningen til den negative og deretter positive terminaler i numerisk rekkefølge til din siste stripe ledningen festes til den positive terminalen på din siste batteriet.

7 Pakk hele batteripakken i elektrisk isolerende tape. Sørg for at du fullstendig dekke alle terminalene, men husk å la de to lange ledninger utsatt da disse trenger å koble til den bærbare datamaskinen.

8 Skaff en laptop strømkontakten. Du trenger dette for å koble til den bærbare datamaskinen. Besøk en elektrisk butikk og ta din eksisterende lader med strømkontakten slik at du får det riktige. Alternativt kan du ta den bærbare datamaskinen til butikken.

9 Ta av dekselet fra strømkontakten og sette inn to lengter ledninger gjennom dekselet sikre den gjengede enden vender mot slutten av ledningene. Den sentrale metalldelen av strømkontakten har to terminaler merket "+" og "-". Bruk en loddebolt og loddetinn å lodde ledningen du merket "+" til den positive terminalen deretter lodde ledningen merket "-" til den negative terminal. Skyv dekselet ned ledningen og skru over strømkontakten. Den eksterne bærbare batteripakken er bygget.