Hvordan bygge en Multimedia PC fra deler

Hvordan bygge en Multimedia PC fra deler


En multimedie personlig datamaskin (PC) er en kombinasjon av interne komponenter som arbeider sammen for å kjøre programvare og bruke denne programvaren til å gjøre virkelige arbeidet i en digital mote. Hjertet av datamaskinen er det hovedkortet, som kalles en "hovedkort" og resten av maskinvaren må sams sporene og kontaktene på det bord. Datamaskinen saken må samsvare med den typen hovedkortet som brukes: AT, ATX, Mini-ATX, eller Micro-ATX. Styret må være i stand til å håndtere den type prosessor og minne du har tenkt å bruke, samt hard kontakter (IDE eller SATA) og må matches på kjøpstidspunktet.

Bruksanvisning

1 Sett på en anti-statisk armbånd og koble enden av jordingskabelen til noen metallgjenstand. Klemholderen kan være forbundet med metallet kant på innsiden av kabinettet som en siste utvei. Håndleddstropp må brukes når du arbeider med de innvendige komponentene i datamaskinen for å hindre statisk utladning skade.

2 Fjern skruene fra datamaskindekslet og fjern dekselet fra den store åpne side av saken (vanligvis venstre panel av saken når man ser på saken fra fronten). Legg saken på den andre siden og deretter orientere hovedkortet, slik at alle kontaktene er vendt mot baksiden av saken. Siden med alt av elektronikk og spor skal vende opp, med lyd- og videokontaktene vendt mot baksiden av saken. Noter eventuelle spille deksler som må fjernes fra baksiden av saken, slik de bakre kontaktene kan stikke gjennom dem. Bruk en skrutrekker til å skru og fjerne dem. Hvis de er den typen som er koblet til saken med metall faner, bruk en skrutrekker til å bryte av de som må fjernes.

3 Sett hovedkortet ned på skrue stigerør slik at skruehullene på brettet er matchet med dem, holder styret i en vinkel slik at kontaktene på baksiden kan gli inn i de bakre sporene først. Sakte senke hele styret og skru inn skruer i alle hullene i styret og skru dem ned tettsittende, men ikke altfor stramt. Koble til strømpluggene fra strømforsyningen til de store strømkontakter på hovedkortet.

4 Sett minnemoduler i minnesporene på hovedkortet. Først slipper noen spaker på begge sider slik at de blir presset utover, deretter stille opp minnemoduler med noen guide hakk i beholderne. Trykk hardt ned med tommelen på begge ender langs øvre kant av modulene, plassere den første modulen i "Spor 1", den andre inn i "Spor 2" en så videre. Spakene skal klikke stengt på modulene når de blir helt på plass.

5 Installer prosessoren på prosessorsokkelen, etter alle instruksjonene som følger med hovedkortet og prosessoren. Prosessoren skal være orientert riktig med socket og veldig forsiktig falt på plass. Trykk aldri ned på en prosessor, da dette kan ødelegge pins ut av enheten. Monter kjøleviften og kjøleribbe på prosessoren og koble kjølevifte ledningen på en av fan strømkontaktene på hovedkortet.

6 Sett harddisken inn i en ledig intern harddiskbrønnen mot forsiden av saken, og kontaktene vender baksiden av saken. Line opp monteringshullene med bukten hull og skru stasjonen ned stramt med skruene som følger med. Koble IDE flatkabelen, eller den tynne SATA-kabelen til baksiden av stasjonen og den andre enden til den første stasjonskontakten på hovedkortet. Koble en strømkabel fra tilfelle strømforsyningen til strømkontakten på stasjonen. Koble CD / DVD-stasjonen på samme måte.

7 Erstatt alle deksler fjernet og stram dem godt ned. Plugg inn strømledningen til saken, lydkablene til lydkontakter, og også koble skjerm, mus og tastatur.

8 Slå på datamaskinen. Mens systemet starter opp, plasserer operativsystemet installere plate i CD / DVD-stasjonen og deretter restarte systemet og følg alle anvisningene på skjermen. Hvis du blir bedt om harddisken skal formateres først, svar "Ja." Reboot som instruert og svare på alle spørsmål dere under installasjonen.

Hint

  • Ved kjøp av alle komponenter som helt ny, må du huske å kjøpe "Retail Version" og ikke "OEM" versjon av hver komponent, spesielt hvis du er ny til å bygge en datamaskin. "OEM" enheter ikke kommer med manualer, kabler, eller skruer og vil komplisere ting siden du er nødt til å handle for alle kabler og andre komponenter separat.