Hvordan bygge en ny datamaskin med lyd og video ved hjelp av Windows 7

Hvordan bygge en ny datamaskin med lyd og video ved hjelp av Windows 7


Du kan bygge din egen stasjonære PC for å muliggjøre en mer personlig tilnærming til å ha et datasystem. De fleste kjente merker datamaskiner har bare noen få modeller innenfor hver prisklasse. Når du setter sammen din egen datamaskin, kan du velge hver komponent som går inn i systemet. Moderne stasjonære PCer har muligheten til å bruke integrert eller diskret lyd og video, avhengig av dine preferanser og behov. Windows 7 i hovedsak knytter alt av maskinvare sammen.

Bruksanvisning

Velg Ditt komponenter

1 Bestem på CPU du ønsker å bruke. Valget av CPU bestemmer de andre komponenter, slik som hovedkortet og RAM. De to store CPU leverandører er AMD og Intel. Dyrere CPUer har generelt bedre ytelse; Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Det er en god idé å vise generell ytelse vurdering av ditt valgte CPU for å se hvordan det sammenlignet med andre CPUer for å fastslå om det er en god verdi. Retail CPUer inkluderer en CPU kjøler; imidlertid OEM CPUer krever kjøp av en separat kompatibel CPU kjøler.

2 Velg hovedkortet basert på den tidligere valgte CPU. Ulike CPU familier bruker separate stikkontakter. Den valgte hovedkort må bruke samme socket som valgt CPU. Det er mange hovedkort produsenter, hver med mange muligheter og funksjoner med sine hovedkort. Nesten alle hovedkort produsert på publiseringstidspunktet har integrert lyd og video.

3 Kjøp RAM som passer i hovedkort. På tidspunktet for offentliggjøring, de vanligste typer RAM er DDR2 og DDR3. Mer RAM generelt gir en raskere dataopplevelse og kan ha en større effekt på hastighet enn en litt raskere prosessor. Imidlertid er RAM lettere å oppgradere i fremtiden enn en CPU.

4 Bestem deg for en datamaskin sak; disse kommer i mange varianter. Imidlertid må hovedkortet passer i kabinettet. Det er fire primære formfaktorer av desktop hovedkort - mini-ITX, micro-ATX, full ATX og utvidet ATX, i størrelsesorden fra minst til størst. Generelt tilfeller som støtter større hovedkort støtter også mindre hovedkort. Men en utvidet ATX hovedkort ikke passer inn i en sak designet for en mini-ITX hovedkort.

5 Velg en strømforsyning hvis man ikke fulgte med datamaskinen din sak. ATX strømforsyninger bør være av et par hundre watt eller mer, avhengig av hvilken type datamaskin du monterer. For eksempel kan en stasjonær datamaskin med et hovedkort som har integrert video og bare en enkelt harddisk bruk strømforsyning med 300 watt. Et system med en dyr CPU og flere gaming-klasse skjermkort må bruke en strømforsyning på 600 watt eller mer. Nesten alle ATX strømforsyninger som er produsert på tidspunktet for publisering inkluderer en 24-pin hoved ATX strømkontakt, samt en 4-pin ATX strømkontakt. Noen hovedkort krever en egen 8-pin ATX strømkontakt. Gaming-klasse skjermkort også kreve en eller flere separate 6- eller 8-pin PCI-E strømkontakter. Selv om du har valgt saken kommer med en strømforsyning, kan en separat strømforsyning må være kjøpt for å støtte den valgte maskinvare. Generelt, jo tyngre og dyrere en strømforsyning er, jo mer pålitelig er det. Det kan være lurt å bruke en strømforsyning kalkulator for å finne ut hvor stor av en strømforsyning du trenger avhengig av antall enheter du har tenkt å bruke.

6 Bestem om du ønsker å bruke diskret lyd. På begynnelsen av 2000-tallet, begynte lydkort for å bli integrert i hovedkort. På tidspunktet for offentliggjøring, nesten alle hovedkort er HD-lydkodeker stand til ren, flerkanals surroundlyd som gir god lyd for de fleste situasjoner. Men Produsenter tilbyr fortsatt diskrete lydkort for de med ekstremt kresne ører.

7 Bestem deg for et skjermkort. De fleste hovedkort produsert på tidspunktet for offentliggjøring omfatter integrerte skjermkort. Nyere prosessorer inkluderer grafikkprosessoren som en del av CPU og gi nok hestekrefter for generell bruk samt high-definition video og lett spill. Men hvis du har tenkt å brukt tid på å spille de nyeste spillene med den nye datamaskinen, er et diskret skjermkort et must. De to viktigste konkurrerende leverandører på publiseringstidspunktet er AMD / ATI og nVidia. Atskilte skjermkort er som CPUer i at de har en prisklasse fra titalls til hundrevis av dollar. Mange skjermkort er designet for å kjøres i tandem slik at to eller flere skjermkort fungere som et enkelt kort med mer makt. Ved avgjørelsen på et skjermkort, bestemme hvor mye penger du ønsker å bruke, og deretter besøke et skjermkort benchmark området for å se hvilket kort som gir best resultat for en gitt sum penger. Hvis du velger en high-end skjermkort, sørg for at strømforsyningen kan støtte den.

8 Velg en optisk stasjon. Dette trinnet kan være valgfritt; derimot, er Microsoft Windows og de fleste andre programvareprodukter fortsatt distribueres på en CD eller DVD, på tidspunktet for utgivelsen. DVD-brennere er billig, og Blu-ray-stasjoner også fortsette å falle i pris.

9 Velg en harddisk, SSD, eller kombinasjon av de to. Harddisker har en lavere pris per gigabyte enn SSD. men SSD er mange ganger raskere. En hybrid tilnærming er å bruke en mindre SSD for installasjonen stasjonen Windows, og en større, billigere harddisk for den primære lagring. For eksempel er programvare installert på SSD, men musikk og videoer som er lagret på harddisken. Harddisken eller SSD må bruke samme grensesnitt som hovedkortet. Nesten alle stasjoner produsert fra og med tidspunktet for offentliggjøring bruke en versjon av SATA-grensesnitt. Nyere SATA-grensesnitt er bakoverkompatibel med eldre versjoner.

10 Bestem deg for hvilken versjon av Windows 7 du vil bruke. De fleste trenger bare Home Premium-versjonen. The Professional og Ultimate versjonene har flere funksjoner; Men er de funksjonene generelt utformet mot enterprise computing bruk, for eksempel muligheten til å koble til en Microsoft Active Directory-domene. Windows 7 er tilgjengelig i 32- og 64-bit versjoner. Nye systemer bør generelt bruke 64-bits versjon, siden den støtter mer enn 4 GB RAM.

Monter Computer

11 Plasser ATX frontplaten som følger med hovedkortet på baksiden av datamaskinen saken. ATX frontplaten er metall og rektangulær form, og det er designet eksklusivt for funksjonene til den valgte hovedkortet.

12 Fest hovedkortet til saken med skruer - de fleste tilfeller inkluderer skruene du trenger. Noen tilfeller krever bruk av inkluderte metall skrue standoffs, som er sølv, gull eller svart farget og generelt følger med datamaskinen tilfelle, hvis det er behov.

1. 3 Løft hendelen for CPU-kontakten på hovedkortet, og sett deretter CPU inn i kontakten. CPUer er vanligvis forsynt med hakk, slik at den kan bli satt inn i en enkelt retning. Fest hendelen og feste CPU kjøler til hovedkortet over CPU.

14 Sett RAM inn i RAM slots på hovedkortet. RAM er forsynt med hakk, slik at det kan settes inn i en enkelt retning.

15 Monter den optiske stasjonen, harddisk og / eller SSD-stasjon til sin rette plassering på datamaskinen saken. Hver sak er utformet annerledes, og noen tilfeller bruke skruer for å installere stasjonene, mens andre har tatt med rails. Slå opp i dokumentasjonen som fulgte med datamaskinen din sak for ytterligere detaljer.

16 Fest lyd eller video card (e) til hovedkortet og datamaskinen saken. Skjermkort krever en PCI-E x16 formfaktor spor på hovedkortet. Lydkort krever enten et PCI eller PCI-E-spor, avhengig av modell.

17 Koble SATA kabler fra hovedkortet til den optiske stasjonen, harddisk og / eller SSD. De fleste hovedkort inkludere minst to SATA-kabler.

18 Fest strømforsyningen til datamaskinen saken, dersom saken ikke inkluderte en. Strømforsyninger er vanligvis festet til en datamaskin sak med fire Phillips skruer på baksiden av saken.

19 Koble alle kablene fra strømforsyningen. Hovedkortet får 24-pin ATX hovedkontakten, samt en 4- eller 8-pin ATX 12V kontakt. SATA-enheter får en SATA eller Molex-style-kontakt. Skjermkort kan kreve sine egne separate strømkontakter, avhengig av kortet. Noen skjermkort har PCI-E til Molex strømadaptere slik at en spesiell strømforsyningen ikke er nødvendig, så lenge det gir nok strøm i watt.

20 Slå på datamaskinen og installere Windows 7. Etter vellykket installasjon, sørg for å få tak i de nyeste programvare driveroppdateringer for all din maskinvare, spesielt skjermkort, fra maskinvaren produsentens hjemmeside.