Hvordan bygge en tekst basert nettsted Spill

Hyperkoblinger gjøre nettet hva det er, men de har mer kreative bruksområder enn bare å rette en surfer til en annen nettside. En av de mest underutilized funksjonene koblinger er deres evne til å lage en enkel velge-din-egen-eventyr-stil tekst-basert nettsted spillet. Det beste er at det er lett å lage et slikt spill vet bare det enkleste av HTML-kode og ingen andre Web språk.

Bruksanvisning

1 Åpne datamaskinens grunnleggende tekstredigeringsprogram, for eksempel Notisblokk eller TextEdit. Du kan enkelt skrive HTML for hånd og teste den i en nettleser uten en nettside eller til og med Internett-tilkobling. Bare lagre hver fil med en ".html" forlengelse, og når du åpner den igjen, vil den åpnes i nettleseren din. For å redigere HTML-koden igjen, bare høyreklikker på filen ikonet og velg "Åpne med" alternativet.

2 Skriv den første siden av spillet i tekstredigeringsprogrammet. Den grunnleggende omrisset av hver HTML-side du skriver vil se slik ut:
<Html>
<Head>
<Title> Page # 1 </ title>
</ Head>
<Body>
</ Body>
</ Html>
HTML organiserer informasjon med "tags" som forteller nettlesere hva de skal gjøre med visse typer innhold. Alle HTML-filer er vedlagt i <html> og </ html> koder på toppen og bunnen, og inni disse kodene er to hoveddeler: <head> delen, som inneholder metadata som ikke vises på sidene dine, og <body> delen, som inneholder alt som vises.
<Title> -taggen, som er nødvendig for hver nettside, definerer teksten som vises på toppen av nettleservinduet. I eksempelet ovenfor, vil det vise "Page # 1."

3 Legg til følgende kode mellom de to <body> tags:
<P> Du avslutter hytta. Hva vil du gjøre nå? </ P>
<P> A. Følg stien. </ P>
<P> B. Følg drage spor. </ P>
<P> C. Utforsk hulen. </ P>
<P> D. Drikk fra våren. </ P>
Selvfølgelig kan du designe spillet ditt slik du vil, men i dette eksempelet det er satt opp som en serie av flervalgsspørsmål. Du vil merke at hver linje er omsluttet av en <p> tag, som står for ledd. Som standard ledd er tomme plasser over og under dem, så her bruker vi dem for hver linje for å holde ting ryddig.

4 Legg linker til flere valg over. Koblinger er opprettet ved hjelp av <a> kodene, slik:
<a> Dette er en link. </a>
For å fortelle leseren hvor du skal gå en gang noen klikker på linken, legg en "attributt" kalt "href" inni taggen:
<a href="put-the-web-address-here"> Dette er en link. </a>
Lagt til eksempelet ovenfor, flere valg se slik ut:
<P> A. <a href="2.html"> Følg stien. </a> </ p>
<P> B. <a href="3.html"> Følg drage spor. </a> </ p>
<P> C. <a href="4.html"> Utforsk hulen. </a> </ p>
<P> D. <a href="5.html"> Drikk fra våren. </a> </ p>
Du vil se alle filene ovenfor er navngitt som enkle tall, men du kan gjøre hva navnevalget du ønsker. Vanligvis må du skrive hele adressen til filene inne i anførselstegn (for eksempel, "yoursite.com/game/2.html"), men siden disse filene er sannsynligvis lagret i samme katalog på datamaskinen din, du vant ' t må.

5 Lag så mange sider som du ønsker i spillet. Det er best å tenke på hver side som et "rom" i spillet ditt og planlegge alle rom på forhånd; ellers, vil du begynne å bli forvirret av de mange nettsider du skal lage.