Hvordan bygge nettsteder med WordPress

WordPress er en populær og kraftig åpen kildekode blogging plattform. Lær hvordan du enkelt installere og bygge et nettsted med WordPress.

Bruksanvisning

Forbereder serveren for WordPress

1 Først må du sørge for at din web host støtter WordPress 'minimumskrav. På minimum, vil din web hosting konto må støtte minst PHP 4 og MySQL 4. Hvis du har planer om å benytte søkemotoren vennlige nettadresser funksjon i WordPress, web hosting konto må også ha "mod_rewrite" Apache-modul tilgjengelig. Hvis webverten ikke oppfyller minimumskravene, må du enten kontakte dem for å spørre om de kan installere eller oppgradere PHP og MySQL, eller bytte til en web host som tilbyr hosting som oppfyller kravene.

2 Deretter må du opprette en database for WordPress. Det er mange måter å gjøre dette på, avhengig av din web host. Noen web-verter tilbyr database management innen kontoen kontrollpanelet. Andre krever at du bruker tredjeparts database management programvare, for eksempel MySQL administrator eller phpMyAdmin. Du må kanskje ta kontakt med web vertens støttedokumenter eller kontakte support team.

3 Når du har opprettet databasen, må du opprette en MySQL bruker og gi det fulle rettigheter over databasen du opprettet for WordPress. Igjen, må du kanskje ta kontakt med web vertens støttedokumenter eller kontakte support team. Når du angir brukerens passord, kan du prøve å lage et passord som ikke vil være lett å gjette. Hvis en ondsinnet hacker var å få tilgang til denne databasen, kan han potensielt ødelegge det eller stjele alle nettstedets informasjon.

4 Koble til ditt nettsted via FTP. Din web vert support avdeling bør være i stand til å gi deg instruksjoner om hvordan du gjør dette. Hvis du ikke har gjort det ennå, pakk den nyeste versjonen av WordPress på din lokale maskin. Last opp filer til web hosting konto internettbrukere mappe. Eksempel: Hvis domenet er testdomain.com, laste opp filene til mappen som ville tillate deg å få tilgang til dem via www.testdomain.com.

5 WordPress automatisert installasjonsprogrammet skal kjøres. WordPress vil spørre deg om plasseringen av databaseserveren. Prøv "localhost", men hvis WordPress gir deg en feilmelding om at det ikke kan ta kontakt med databaseserveren, kan du kontakte webhotellet brukerstøtte for informasjon. WordPress vil også be deg om databasen du ønsker å bruke WordPress med, og brukeren med legitimasjon for å få tilgang til databasen. Skriv inn navnet på databasen du opprettet tidligere, brukernavnet og passordet i de respektive felt. Hvis det er en feil, sjekker navnet på databasen, brukernavn og passord. Hvis alt annet mislykkes, ved hjelp av databaseadministrator, slette og gjenopprette databasen og brukeren.

6 Hvis du har gjort de foregående trinnene riktig, vil du motta et skjerm melding om at WordPress er riktig installert. Du vil da bli bedt om å oppgi et administratorbrukernavnet og passordet for å opprette administratorkontoen. Denne kontoen brukes til å logge på administratorens kontrollpanel WordPress og endre nettstedet. Når dette er gjort, er WordPress ferdig installert og kan nå bli endret for å møte dine behov.

Bygge et nettsted med WordPress

7 Logg inn og utforske administratorens kontrollpanel. Enter "http://www.yourdomain.com/wp-admin.php" i adresselinjen, fjerne sitatene og bytter ut "yourdomain.com" med det faktiske domenenavnet. Du vil bli bedt om å angi administratorbrukernavnet og passordet du opprettet.

8 Bli kjent med de ulike admin verktøy tilgjengelig for deg. Du vil bruke disse til å tilpasse og bygge ditt nettsted. Innlegget og sidebygger er de viktigste verktøyene, som innlegg og sider vil utgjøre flertallet av ditt nettsted.

9 Lær forskjellene mellom innlegg og sider. Innlegg er i utgangspunktet blogginnlegg. Bruk innlegg å legge til nyheter og historier til ditt nettsted. Sidene er statiske enheter, beste brukes for innhold som ikke vil bli endret mye. En "om oss" siden er et godt eksempel på hvilke sider brukes til. Sidene er også oppført på din WordPress området hele tiden, i motsetning til innlegg, som er presset ned når et nytt innlegg blir opprettet.

10 Legg til nye innlegg og sider. For å legge til et nytt innlegg, logger du administratorens kontrollpanel og finne innlegget manager. Derfra vil du være i stand til å legge til, redigere og slette innlegg. Siden manager er lik. Begge bruker en WYSIWYG-editor, som minner om Microsoft Word. Når du begynner å legge til innlegg og sider, vil ditt nettsted kjøttet ut.

11 Det er flere måter å tilpasse nettstedet ditt. Plugins er små programmer som, bokstavelig talt, plugge inn WordPress og utvide funksjonaliteten. Det er tusenvis av plugins. Du kan besøke WordPress Codex på den offisielle WordPress nettsiden og bla gjennom begge plugins gjort av WordPress team og de laget av nyttige tredjepartsutviklere. For å installere en plugin, bruke FTP program for å bla til "plugins" mappen på din WordPress installasjon og laste opp koden. Du kan deretter logge inn på administrator kontrollpanelet og aktivere plugin. Se i WordPress brukerhåndboken, som er tilgjengelig på WordPress offisielle nettsiden for mer informasjon.

12 Legg et tema til WordPress å tilpasse utseendet på ditt nettsted. WordPress vedlikeholder et oppbevaringssted for brukeropprettede temaer på den offisielle nettsiden. Det er også profesjonelle utviklere som lager egendefinerte temaer gratis eller for lønn. For å installere et tema, bruke FTP program for å navigere til "temaer" katalog på din WordPress installasjon og laste opp koden og bilder. Du kan deretter bruke administratorens kontrollpanel og aktivere temaet. Se i WordPress brukerhåndboken, som er tilgjengelig på WordPress offisielle nettsiden for mer informasjon.

Hint

  • Bruk WordPress 'søkemotor vennlige nettadresser fungere for å rydde opp i nettadressene.
  • Du kan redigere temaene på fly bruker WordPress 'integrert tema editor.
  • Besøk WordPress Codex oppbevaringssted for nye temaer og plugins.
  • Sørg for å dokumentere alle brukernavn og passord.
  • Velg passord som ikke er lett å gjette.
  • Når du redigerer din nettside, må du huske å lage sikkerhetskopier.