Hvordan bygger du inn en Picasa lysbilde inn en personlig blogg

Picasa er Googles gratis bildebehandlingsprogram. Med Picasa kan du organisere, redigere og dele bildene dine. De har nylig oppdatert sine funksjoner slik at du kan ta en Picasa lysbildefremvisning og legge det inn i din egen blogg. Hver slideshow funksjoner innebygd avspillingskontroller, størrelse alternativer, og muligheten til å vise bildetekster.

Bruksanvisning

1 Hvordan bygger du inn en Picasa lysbilde inn en personlig blogg

Logg deg inn på din Gmail-konto. Du trenger en Gmail-konto for å sette opp en konto på Picasa Nettalbum og laste opp bilder.

2 Klikk på "Bilder" øverst til venstre på navigasjons verktøylinjen Google. Du skal da rettes til Picasa "dashboard" som inneholder alle dine børsnoterte og unoterte fotogallerier. Velg albumet du ønsker å bruke som en lysbildefremvisning. 3 Hvordan bygger du inn en Picasa lysbilde inn en personlig blogg


Fra høyre panel, klikk "Link til dette albumet." Under det, bør en link for "Legg til lysbildefremvisning" vises.

4 Hvordan bygger du inn en Picasa lysbilde inn en personlig blogg


Klikk på "Legg til lysbildefremvisning", og Picasa programvare skaper en Flash lysbildefremvisning fra bildene i dette albumet. Når som helst albumet er lagt til eller redigert, blir endringene automatisk gjenspeiles i lysbildeserien. Velg en av de fem alternativene for størrelsen på lysbildeserien.

5 Hvordan bygger du inn en Picasa lysbilde inn en personlig blogg


Kopier HTML-koden som Picasa-skjermer, og deretter lime den inn i bloggen eller myspace siden din.