Hvordan bygger Opphavsrett og Filinformasjon til digitale bilder i Photoshop CS2

Hvis du deler bildene elektronisk med familie, venner eller kollegaer, og du ønsker å opprettholde riktig eierskap av bildene du har tatt, kan du faktisk legge opphavsrett og andre filer informasjon i bildene. Mange er ikke engang klar over denne funksjonen finnes, men det er faktisk ganske enkelt å utføre. Du kan inkludere et bilde tittel, beskrivelse, opphavsrett og mer i bakgrunnsdata for bildene dine.

Bruksanvisning

1 Åpne din digital fotografi i Photoshop CS2. (Velg "File" og deretter "Open", eller klikk Ctrl + O. Deretter velger du bildet du ønsker.)

2 Navnet ditt bilde og identifisere deg selv som sin skaper. (Velg "File" og deretter "File Info";.. Eller hold nede Alt, Shift og Kontroll-tasten mens slående hovedstaden "jeg" -tasten Dette vil få opp en dialogboks I den første boksen, skriv "Dokument tittel, "eller navnet på bildet. Bruk Tab-tasten for å flytte mellom de ulike feltene. Skriv inn navnet ditt i Forfatter-feltet.)

3 Skriv inn din opphavsrett og reserve dine rettigheter. Tab for å flytte til feltet Beskrivelse. Dette er et flott sted å hevde dine rettigheter for å hindre brudd på opphavsretten eller direkte tyveri av bildet. Du kan inkludere opphavsretts symbol: Hold nede Alt-tasten mens du taster inn 0169 på det numeriske tastaturet på høyre side av tastaturet. Du kan også inkludere ditt navn, en "All Rights Reserved" statement, noe begrenset lisens du kan gi for bruk av fotografiet, og kontaktinformasjon (slik at alle som er interessert i å bruke bildet kan raskt og enkelt finne deg til å be om tillatelse). Hvis du vil, skriv ditt navn som Description Writer og gi en kort beskrivelse av fotografiet i Nøkkelord-delen. Klikk på pilen til høyre for Copyright Status-feltet for å få ned en rullegardinmenyen og velg "Opphavsretts" fra alternativene. Tab til "Copyright Notice" feltet og skriv inn en en-linje varsel bestående av opphavsrettssymbolet og ditt navn eller firmanavn. Endelig fanen til det siste feltet, "Copyright Info URL", og skriv inn URL igjen, så alle som søker om tillatelse til å bruke fotografi kan finne deg.

4 Lagre filen informasjon. Klikk på "OK" -knappen i nedre høyre hjørne av dialogboksen før du avslutter.

5 Lagre dokumentet for å beholde den innebygde informasjonen. (Velg "File" og deretter "Lagre som", eller klikk på Ctrl + Alt + S. Navn på filen og lagre den i ønsket mappe.)

Hint

  • I "File Info" området, kan du også se gjennom dataene kameraet lagrer automatisk om hvert bilde da det er skapt. Bare klikk på "Camera data" på venstre side av dialogboksen.
  • Hvis du ikke legge opphavsrett og annen relevant informasjon i bildefilene, kan det være vanskelig å bevise at du eier dem hvis noen stjeler arbeidet ditt eller bruker den uten tillatelse.