Hvordan bytte hovedkort på en Dell Latitude C600

Hvordan bytte hovedkort på en Dell Latitude C600


En blåst hovedkort betyr ikke døden av en datamaskin, med mindre hovedkortet for å erstatte den gamle koster mer enn datamaskinen er verdt - i så fall bare få en ny datamaskin. Hvis du kan finne et billig hovedkort for din Dell Latitude C600, kan du erstatte den i litt mer enn en times tid. Denne datamaskinen er lettere å demontere enn mange andre Dell bærbare datamaskiner og bærbare datamaskiner generelt, fordi det er ikke en haug med komponenter på toppen av harddisken som må fjernes.

Bruksanvisning

1 Sikkerhetskopier all viktig informasjon på datamaskinen til en CD, en USB-minnepinne eller en annen flyttbar enhet. Gjør dette bare i tilfelle harddisken blir skadet under inngrepet. Dette er en usannsynlig hendelse, men du bør alltid ha en plan "B" i tilfelle plan "A" er en fiasko.

2 Slå av datamaskinen, fjern alle kabler fra datamaskinen og skyv batteriet ut av venstre bukten foran datamaskinen.

3 Snu datamaskinen og finn harddisken på høyre side av datamaskinen ramme. Pakk ut skruen som fester den i sjakk, og skyv den ut av datamaskinen.

4 Pakk de fem skruene på undersiden som er merket med en "K" og deretter snu datamaskinen rundt og åpne skjermen.

5 Finn blank tasten på høyre side av tastaturet og lirke den opp med en flat skrutrekker.

6 Snu tastaturet over slik at nøklene lå på håndleddstøtten. Koble båndkabelen på undersiden av tastaturet fra kontakten på hovedkortet og ta tastaturet av datamaskinen.

7 Sett inn en flat skrutrekker inn i hakket i midtkontrolldekselet - også kalt hengseldekselet eller tastaturet rammen - og løfte den. Ta av midtkontrolldekselet ved å løfte den med hånden fra høyre mot venstre til det av datamaskinen.

8 Lukk skjermen og snu datamaskinen rundt slik at baksiden vender mot deg. Pakk de fem skruene som er merket med en "D."

9 Snu datamaskinen rundt, åpne skjermen og trekke ut de to skruene som fester EMI braketten til venstre hengsel. Fjern EMI braketten.

10 Koble skjermkabelen fra porten nær venstre skjerm hengslene og løft skjermen av datamaskinen.

11 Snu datamaskinen og trekke ut de tre skruene på bunnen og de to skruene på innsiden av harddiskbrønnen som er merket med en "P."

12 Snu datamaskinen og trekke ut tre skruer. Det ene ligger på høyre kant av datamaskinen, rett innenfor plastdekselet og de to andre er plassert i bakkant.

1. 3 Finn touchpad kabelen direkte over touchpad knapper og koble den fra sin port.

14 Løft håndstøtten av datamaskinen.

15 Finn mikroprosessoren kjøleenheten øverst i høyre hjørne av datamaskinen, trekke ut de fire skruene på den, og ta den ut av datamaskinen.

16 Finn mikroprosessoren i rommet forlates ved kjøleenheten, vri skruen på den mot klokken, og løft den rett ut av kontakten.

17 Fjern alle utvidelseskort eller plastkort aliaser fra PC-kortspor og snu datamaskinen.

18 Pakk de ni skruene som er merket med en "B."

19 Snu maskinen rundt igjen og trekke ut skruen som ligger i midten av datamaskinen, akkurat der hovedkortet møter skillevegg mellom batteribrønnen og den optiske stasjonen.

20 Løft hovedkortet ut av datamaskinen.

21 Installer den nye hovedkortet ved å følge instruksjonene i revers.

Hint

  • Bruk en håndleddsstropp for jording eller berøre en umalt metallflate eller objektet jevne mellomrom for å holde den statiske av kroppen din mens du jobber med de interne komponentene.