Hvordan dele en skriver over en trådløs ruter

Trådløse nettverk gjør det enkelt for deg å øke produktiviteten på kontoret og i hjemmet. En fin ting du kan gjøre med en trådløs router er å dele en skriver med andre datamaskiner på nettverket. Installasjonsprosessen er enkel og tar bare noen få minutter, og du vil nyte umiddelbar tilgang til skriveren fra alle nettverkets datamaskiner.

Bruksanvisning

1 Koble skriveren til en av nettverkets datamaskiner.

2 Pass på at skriverens drivere er up-to-date. Hvis de er gamle, kan du laste ned nye drivere fra skriverprodusentens hjemmeside.

3 Start Kontrollpanel på hoveddatamaskinen. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å åpne Start-menyen og klikke på snarveien.

4 Åpne "Skrivere" eller "Skrivere og annen maskinvare" vinduet.

5 Høyreklikk på skriveren du vil dele over nettverket og velg "Deling ..." fra rullegardinmenyen som vises.

6 Bytt til "Deling" -kategorien og klikk på knappen merket "Endre delingsalternativer." Deretter merker du av boksen ved siden av "Del denne skriveren" alternativet.

7 Opprett et nettverksnavn for skriveren, og skriv det inn i det aktuelle feltet. Gjør navnet noe du vil huske, slik at du vet hvilken skriver du skal få tilgang til.

8 Klikk "OK" for å lagre endringene og gjøre skriveren tilgjengelig via det trådløse nettverket.

Hint

  • Legg skriveren til brannmurens liste over godkjente enheter for å sørge for at den kan kommunisere over nettverket.
  • Vista-brukere må påloggingsinformasjonen for en brukerkonto på hoveddatamaskinen for å få tilgang til den delte skriveren.