Hvordan dele Internett fra én Modem

Du trenger ikke å sette opp modem over hele hjemmet ditt for å kunne koble flere datamaskiner til Internett. Alt du trenger å gjøre er å koble opp en modem. Deretter kobler det enkelt modem til en enhet som kalles en trådløs nettverksruter. Med dette satt opp, kan hver av datamaskinene i hjemmet har samme Internett-tilkobling. Det trådløse nettverket ruter brukes til å kringkaste internett signal til hver enhet logget inn hjemmenettverket.

Bruksanvisning

Grunnoppsett for den trådløse ruteren

1 Bruk en Ethernet-kabel for å koble Ethernet-porten på en datamaskin til en hvilken som helst Ethernet-port på ruteren ikke merket "Internet", "WAN" eller "WLAN".

2 Start datamaskinens nettleser. Gå til en av følgende konfigurasjon w eb sider for den helt av ruteren du bruker, og logge inn:

Ruter - Web adresse - Brukernavn - Passord

3Com - http://192.168.1.1 - admin - admin

D-Link - http://192.168.0.1 - admin

Linksys - http://192.168.1.1 - admin - admin

Netgear - http://192.168.0.1 - admin - passord

Hvis du ikke ser ruteren din merkevare oppført her, se ruterens brukerhåndbok for å finne ut hva konfigurasjonen websiden adresse er, og hva standard brukernavn og passord er å logge inn.

3 Kjør ruteren satt opp verktøyet. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere ruteren. Hvis ruteren du bruker ikke kommer med et sett opp verktøyet, se ruterens brukerhåndbok for å konfigurere ruterens innstillinger manuelt.

Hook opp modemet og den trådløse ruteren

4 Plugg den ene enden av telefonledningen inn i en vegg telefonkontakt hvis du bruker DSL Internett. Plugg den andre enden av denne kabelen til telefonkontakten på modemet. Hvis du abonnerer på Internett via kabel, koble den ene enden av en koaksialkabel til kabeluttaket installeres av kabelen tekniker. Koble den andre enden av kabelen til RF koaksial på modemet.

5 Koble modemet til en strømkilde og slå den på.

6 Overvåk modemets indikatorlamper for å sikre at den etablerer en stabil forbindelse til Internett.

7 Sett den ene enden av en Ethernet-kabel til Ethernet-porten på modemet. Sett den andre enden av denne kabelen inn i "Internet", "WAN" eller "WLAN" Ethernet-porten på den trådløse ruteren.

Del av Internett-tilkobling

8 Koble en trådløs adapter til enhetene du vil bruke til å koble til Internett. Noen enheter leveres med innebygd trådløskort, i så fall er det ikke nødvendig å koble til en ekstern trådløs adapter. Se i enhetens brukerhåndboken hvis du er usikker på om enheten har en innebygd trådløs adapter.

9 Åpne enhetens nettverkstilkoblingsmuligheter. I Windows 7-maskiner, for eksempel klikke på nettverksikonet på oppgavelinjen varsel åpner opp nettverksalternativene.

10 Velg alternativet for å koble til Internett via et trådløst nettverk. Følg de påfølgende instruksjonene for å koble til Internett via signalet sendes fra den trådløse ruteren.