Hvordan deler Internett via en ruter

Hvordan deler Internett via en ruter


Den enkleste måten å dele en Internett-tilkobling via en ruter er ved å installere en trådløs ruter. Dette gjøres best med en bredbåndstilkobling, for eksempel kabel eller DSL. De fleste nye datamaskiner er utstyrt med et trådløst nettverkskort eller WiFi kompatibilitet, eller du kan kjøpe trådløse kort fra en hjemme-elektronikk butikken. Når den trådløse ruteren er installert og datamaskinene har trådløst nettverkskort, kan du dele Internett-forbindelsen trådløst i hele huset.

Bruksanvisning

1 Sørg for at datamaskinene er WiFi-kompatibel. Hvis de ikke er det, installere trådløst nettverkskort i henhold til produsentens instruksjoner.

2 Koble kabel eller DSL-modem og slå av datamaskinen.

3 Finn Ethernet-kabelen som kobler bredbåndsmodemet til datamaskinen. Koble den enden som er festet til datamaskinen din.

4 Sett Ethernet-kabelen du nettopp fjernet fra datamaskinen inn i "WAN" porten på den trådløse ruteren. Noen produsenter merke dette port "WLAN" eller bare "Internet".

5 Plugg den trådløse ruteren til en stikkontakt og vent til lampen for å slå fast. Deretter kobler til bredbåndsmodemet og slå på datamaskinen.

6 Vent til datamaskinen for å starte opp helt. Det bør automatisk oppdage den nye trådløse ruteren.

7 Åpne en nettleser og skriv inn ruterens konfigurasjons webadressen levert av produsenten i manualen.

8 Still et nytt nettverksnavn (SSID), krypteringsnøkkel og passordet for det trådløse nettverket. Fullstendige instruksjoner og standard passord er gitt i ruterens manual.

9 Koble alle datamaskinene til den nye trådløse nettverk for å dele Internett-forbindelsen mellom dem.