Hvordan Design en nettverks

Hvordan Design en nettverks


Planlegging og designe et nettverk kan variere fra å være en svært enkel oppgave som du kan gjøre selv for å være så komplisert at et stort nettverk konsulentfirma tjenester kan være nødvendig. Men utforme en grunnleggende hjem eller små og mellomstore bedriftsnettverk trenger ikke å være vanskelig. Visio, eller annen flowcharting programvare, kan bidra til å etablere den generelle designen for nettverket. Når nettverket er utformet, kan du begynne å installere maskinvare og kjøre kabler.

Bruksanvisning

1 Start med den tetteste delen av nettverket. Det kan være en sentral del av hovedkontoret.

2 Legg nettverkshuben på flytskjema for å indikere det sentrale punktet i denne tett nettverk delen.

3 Legg forventede datamaskiner til at hub. Hvis du har mer enn 10 til 15 PCer, kan du vurdere å legge en enkelt boks for en blokk med for eksempel 10 datamaskiner. Dette vil bidra til å holde diagrammet visuelt enkel.

4 Koble datamaskinene til navet bruker linjen verktøyet i flyt kartlegging programvare.

5 Bygg andre nettverks områder rundt sin egen hub eller switch med de samme strømnings kartlegging former og verktøy.

6 Koble huber eller brytere på tegningene med kontakter som representerer kabling som tar data mellom de to nettverkene.

7 Legg et Internett-tilgangspunkt på dine tegninger med linje kontakter som indikerer huben eller svitsjen som du vil koble til tilgangspunktet. Den nøyaktige måte å trekke denne og den måte den forbinder vil avhenge av hvilken type tilgangspunkt. I de fleste tilfeller kan du bare koble tilgangspunktet til hovednettverket hub node.

Hint

  • Vurdere å utforme i en Dynamic Host (DHCP) -server Configuration Protocol på hvert subnett å tildele Internet Protocol (IP) adresser. Dette vil forenkle prosessen med å legge nye datamaskiner til nettverket.
  • Vurder å bruke en eller flere trådløse tilgangspunkter for brukere som ikke har høye datakrav. Trådløst nettverk kan være rimeligere enn tvunnet parkabel. Legg trådløse tilgangspunkter til tegningen og koble den med en linje til en hub.
  • Hvis du planlegger å installere mer enn ca 200 datamaskiner på en enkelt subnett, kan du dra nytte av en konsulent.
  • Hvorvidt en spesiell gruppe får et nav eller en bryter, vil avhenge av det antall personer på den del av nettverket og deres båndbreddekrav. Med en bryter, har hver forbindelse til bryteren adgang til full båndbredde. Huber, på den annen side, dele båndbredde. For eksempel, hvis du har 10 datamaskiner på et 100 Mbps svitsj, kan hver datamaskin kommunisere med andre datamaskiner på bryteren på 100 Mbps. Men hvis det var en 100 Mbps nav og alle datamaskinene ble overføring av data, hver datamaskin ville bare ha 10 Mbps tilgjengelig. Andre problemer med et stort antall datamaskiner på en hub kan inkludere pakkekollisjoner fra data blir sendt til hub for raskt.