Hvordan Design en parametrisk Bokhylle

Noen ganger, møbelforretning bare ikke har det du trenger, og du må designe dine egne stykker. Ta en bokhylle, for eksempel. Du har en viss plass på veggen, mellom døren og vinduet, hvor du vil installere en bokhylle. I parametrisk design, dimensjonene av et objekt er fleksible og du kan tilpasse dem. Her er hvordan å designe en parametrisk bokhylle.

Bruksanvisning

1 Bestem målinger for høyde, bredde og dybde på bokhyllen for den plassen du trenger. Få en DAK (dataassistert konstruksjon) program som vil hjelpe deg. Du kan laste ned gratis programvare for Alibre Design Xpress fra Alibre nettsiden. Det er ment å være et læremiddel, så ikke bli skremt.

2 Opprett en ny del i programmet og sette parameterne-høyde, bredde og dybde i Formelredigering når du har åpnet den og valgte "Legg til" knappen for å legge til parametre. Du vil også legge til målingene for ligningen verdier. Også legge materialet som parameter, og listen sin tykkelse som en ligning verdi.

3 Klikk på Aktiver 2D Skisser på XY planet og tegne et rektangel for å representere baksiden av Bokhylle. Nå inndata målingene for ryggen. Du vil være å koble elementer som Lengde i programmet til parameternavnene fra trinn 3, og deretter gå gjennom Formelredigering å legge tallene for målingene. Gå tilbake til 2D-skisse, og du vil finne parameternavn og målinger lagt til tegningen.

4 Tilsett tykkelse av materialet ved å klikke på Ekstruder Boss og gjør ekstruderingen Skriv et midtplan. Gå gjennom Formelredigering igjen og gi parameternavn og måling.

5 Gå til Design dialogboksen Egenskaper for å fylle inn informasjon på deler. Under fanen Generelt kan du fylle inn informasjon om hva slags materiale du har tenkt å bruke for bestandsstørrelse. Gå tilbake til tilbake oppført under ny del, og gjøre en Lagre som for å opprette en ny del fil for Side. Nå design for den parametriske bokhylle virkelig starter.

6 Åpne Formelredigering og endre målene for den siden. Du gjør dette ved hjelp av parameternavn og bruke dem i ligninger. For eksempel, vil den siden skal spikres på baksiden av bokhylle eller langs kanten av ryggen? Ligningene ta hensyn til dette ved å legge til eller trekke fra tykkelsen. Lagre Side filen. Gjenta trinn 7 og denne prosedyren for de andre delene i design.

7 Klikk på Ny Assembly i Alibre Design Xpress. Ta den nye delen filen for ryggen og legge den til i New Assembly, og slå på Reference geometri å sette begrensninger.

8 Legg de andre brikkene. Du kan sette sammen delene med forsamlingen begrensning dialogboksen, som går tilbake til XY tegninger i 2D og utnytter Reference geometri.