Hvordan Design Games i Java

Denne artikkelen gir en oversikt over designe spill i Java. På slutten av det, vil du ha en bedre forståelse av hvordan å designe spill spillet ved hjelp av dette programmet.

Bruksanvisning

Hvordan Design Games i Java

1 Hvordan Design Games i Java

Ta et ark og skrive ut hvordan spillet fungerer (eller bruk kartotekkort).

De fleste Java-programmer følger Model-View-Controller (MVC) design. For spill, «Modell» er spillmekanikken, "Vis" er de vise grafikk og Controller 'håndterer inngangene til spillet (tastatur, mus, joystick).

Få modellen arbeids før bekymre seg grafikk. Hvis modellen ikke fungerer, grafikken og lyden er meningsløst.

2 Eksempelet viser et veldig enkelt shooter spill med to spillere. Hver spiller har en rifle og kuler. Skytterne kan bare treffer hvis de kan se målet.

Design Java-klasser fra tegningen. I vårt eksempel har vi:

Rifle

Bullets

shooter

De tre klassene kan være pakket inn i en klasse - ShooterWithRifleAndBullets - men tre separate klasser tillate rifle til syltetøy, for Shooter å få en ny rifle, for Shooter å gå tom for kuler, for Shooter å finne kuler.

3 Hvordan Design Games i Java

Avgrense modellen.

Java gjør at objekter som skal bygges hierarkisk, og vi kunne erstatte våre Rifle og Punkt med flere generiske klasser, våpen og ammunisjon.

Pistol, Rifle, maskingevær og Bazooka er underkategorier av våpen. Bullet og Rocket er underkategorier av ammo. Diagrammet viser også at pistoler, rifler og maskingevær skyte kuler mens Bazooka branner Rockets.

Pistol, Rifle, Machine Gun, og Bazooka er underkategorier av våpen. Bullet og Rocket er underkategorier av ammo. Diagrammet viser også at pistoler, rifler og maskingevær skyte kuler, mens Bazooka branner Rockets.

Tilbring tid raffinering modell. Hver skytter trenger å vite hvor han er på spillet terrenget og hvor han ser, så Shooter klassen vil trenge en "Location" attributt og en "Facing" attributt. Hver skytter kan ha en "Helse" attributt.

4 Kode modellklassene

Skriv og teste Java-kode for grunnmodellen klasser. En stor fordel med å jobbe på denne måten er at modellen kan integreres med ulike Seerne og ulike Controllers.

5 Når modellen fungerer, integrere den i visningen og Controller. For eksempel kan Model bli integrert med avanserte Spill Motorer som jMonkey å produsere høy hastighet, høy oppløsning, strålende grafikk. Den samme modellen kan brukes på nytt, eller utvidet, slik at nye funksjoner.

Integrering modellen inn i Games Engine vil kreve utvikling av grafiske bilder og lyder.

Med alle bilder, lyd og spill Engine du er klar til å spille - og selge - spillet ditt!

Hint

  • Begynn simple.Consider ved hjelp av Swing og AWT for enkel games.Plan for gjenbruk. Generalisere koden din, slik at du kan bruke den igjen og again.Be sikker på å bli kjent fullstendig med Java og din valgte IDE.Be sikker på å følge tutorials for valgt Games Engine (som jMonkey).
  • Bruk aldri grafikk eller lyder som du ikke har distribusjonsrettigheter.