Hvordan diagnostisere datamaskinen når en side fryser

Hvordan diagnostisere datamaskinen når en side fryser


Flere faktorer kan føre til at datamaskinen fryse. Disse faktorene er enten knyttet til programvare eller maskinvare. Det er viktig å løse problemet når det skjer, slik at det ikke påvirker din hverdag datamaskin. Det kan være vanskelig å fastslå den eksakte årsaken til problemet, men det er flere feilsøkingstrinn du kan ta når maskinen fryser.

Bruksanvisning

1 Trykk på "Esc" tasten en eller to ganger og se om maskinen går tilbake til det normale. Hvis ingenting skjer, trykker du på den et par ganger. Hvis maskinen fremdeles ikke reagerer, går du videre til neste trinn.

2 Trykk "Ctrl", "Alt" og "Del" samtidig, og velg «Start Task Manager." Velg de programmene som viser statusen "Svarer ikke" en etter en, og klikk "Avslutt oppgave." Programmene skal automatisk lukke seg. Hvis datamaskinen ikke reagerer i det hele tatt, trykk på strømknappen til maskinen slår seg av.

3 Vent noen minutter før du slår på maskinen igjen. Hvis datamaskinen har vært i bruk over en lengre periode, vent til den er avkjølt før du slår den på igjen. Overoppheting kan føre til at noen av maskinvarekomponenter slutter å fungere på grunn av for mye varme.

4 Slett filer eller programmer som du ikke bruker lenger, spesielt hvis plass på harddisken er nesten full. Når datamaskinen forsøker å søke gjennom en kjøretur full av informasjon, kan det fryse opp og slutte å svare.

5 Bruk anti-virus programvare for å skanne datamaskinen for adware, malware og virus. Fjern virus. De kan avbryte dataprosesser, og resultere i en fryser datamaskin.

Hint

  • Hvis datamaskinen låser seg når du prøver å åpne et program, kan programmet bli skadet eller datamaskinen kan ikke ha minimum systemkrav for programmet. Hvis datamaskinen spesifikasjonene ikke sams de nødvendige systemkravene, un-installere programmet.