Hvordan diagnostisere datamaskinen problemer GRATIS

Hvordan diagnostisere datamaskinen problemer GRATIS


Virus er ikke det eneste som kan gjøre datamaskinen tregere eller bringe den til en skrikende stans. Registret problemer, harddisk feil og annen programvare eller problemer oppstår ofte som folk jobber på sine PCer. Computer Tech Support selskaper kan hjelpe deg å løse disse problemene, men de vanligvis kreve en avgift. Før du betaler penger for å få datamaskinen sunn igjen, installere et program som kan gjøre jobben gratis.

Bruksanvisning

Microsoft Fix It

1 Naviger til Microsoft Fix It nettsted (lenke i Resources) og gjennomgå knappene under "Velg et problemområde." Disse knappene er Top Solutions, Windows, Internet Explorer og Windows Media Player.

2 Klikk på en av knappene og vurdere kategoriene i § to. For eksempel, hvis du klikker på "Internet Explorer" -knappen i seksjon en, seksjon to viser en liste over problemstillinger knyttet til Internet Explorer. Klikk ett av problemene, for eksempel "Fix Performance, siden skjermen, feil eller krasjer" og deretter gjennomgå de løsningene som vises i seksjonen tre. Hver løsning vil løse et bestemt problem avhengig av den du velger i avsnitt to.

3 Klikk på "Kjør nå" -knappen ved siden av den løsningen som løser problemet du ønsker å feilsøke. Klikk "Lagre fil" for å åpne vinduet som lar deg lagre en feilsøking filen og klikk "Lagre fil" for å lagre filen på harddisken. Dobbeltklikk filen etter at den laster ned for å starte feilsøkingsprogrammet.

4 Klikk på "Godta" og vent til programmet for å laste ned ekstra programvare som den trenger. Klikk "Detect problemer og la meg velge prefikser å bruke" og vent til programmet for å skanne datamaskinen. Hvis programmet finner ingen problemer, vises en melding som sier at det finnes ingen problemer. Hvis programmet oppdager problemer, viser det dem i en liste. Avmerkingsbokser vises ved siden av problemene.

5 Fjern hakene fra boksene ved siden av disse problemene du ikke ønsker at programmet skal fikse. Klikk "Next" for å reparere problemene.

PC Mechanic

6 Besøk nettsiden Iolo (lenke i Resources) og klikk på "Last ned gratis versjon" linken. Dobbeltklikk på filen etter at den laster ned for å starte en installasjonsveiviser. Følg instruksjonene i veiviseren gir og klikk "Finish" for å starte programmet når veiviseren avsluttes. hovedvinduet til programmet åpnes.

7 Klikk "Analyser Now" og deretter "Utfør rask analyse" hvis du ønsker at programmet skal utføre en rask skanning som tar ett til to minutter. Hvis ikke, klikker "Form Deep Analysis". Dette alternativet forteller programmet for å se etter alle typer problemer. De "Utfør rask analyse" alternativet sjekker med de mest vanlige typer problemer. Vent til programmet til å skanne datamaskinen. En fremdriftsindikator viser programmets fremdrift.

8 Vurdere resultatene som vises når skanningen er fullført. Hovedprogramvinduet viser systemstatus i Oversikt-delen. For eksempel, hvis System Mechanic oppdaget noen små problemer, kan den fortelle deg at din systemstatus er "Fair". Den delen viser også antall problemer skanningen funnet.

9 Klikk på "Vis Problems" for å se disse problemene og vurdere programmets anbefalinger. Finn rullegardinknappen ved siden av et problem du ønsker å fikse. Denne rullegardinknappen etikett kan lese "Repair" eller "Fjern avhengig av type problem programmet funnet. For eksempel, hvis det er et register problem, knappens etikett vil være" Repair ".

10 Klikk på drop-down-knappen ved siden av problemet du ønsker å løse, og velg ett av alternativene som vises i rullegardinmenyen. Hvis du klikker på en "Repair" drop-down-knappen, for eksempel, kan menyalternativer inkluderer "reparere registret problemer nå" og "Start reparere registret problemer Wizard."

11 Klikk på ønsket alternativ og følg trinnene som programmet hjelper deg å løse problemet. Gjenta denne prosessen for hvert problem som du ønsker å reparere.

PC Matic

12 Naviger til PC Matic nettsted (lenke i Resources) og klikk på "Start Free Scan nå." Klikk "Lagre fil" og vent til Windows lagrer installasjonsfilen til datamaskinen din.

1. 3 Dobbeltklikk på filen etter at den laster ned, og følg instruksjonene som installasjonsveiviseren gir. Klikk Fullfør når veiviseren slutter for å starte PC-Matic programmet.

14 Klikk "Free Scan" og klikk "Fortsett" for å skanne datamaskinen for problemer. En liste over problemer vises når skanningen er fullført.

15 Klikk "Fix All" hvis du ønsker PC Matic til å løse alle problemer automatisk.

Hint

  • Windows Fix It feilsøking vindu kan ha et alternativ som leser, "Detect problemer en anvende fikser for meg gjelder reparasjonene for meg (anbefales)." Velg dette alternativet hvis du vil at Windows skal reparere problemet automatisk.