Hvordan diagnostisere en Tilkoblingsfeil på en side

Internett gjør det mulig for brukere å fullføre alt fra forretningstransaksjoner til bare passerer tiden. Av og til, når en bruker forsøker å få tilgang til en bestemt nettside, vises en tilkoblings feilmelding. Denne feilmeldingen kan ha skjedd for et par forskjellige grunner, blant annet en tapt tilkobling til Internett, en skrivefeil i web-adressen eller problemer med nettstedet selv. Heldigvis er de fleste personlige datamaskiner (PC) har en nettverksdiagnostiseringsverktøy som vil hjelpe brukeren i å oppdage problemet med datamaskinens tilkobling. Dette verktøyet kan nås fra siden med feilmeldingen.

Bruksanvisning

1 Klikk på linken som leser "Diagnostiser tilkoblingsproblemer" (eller tilsvarende tekst) på feil side. Denne koblingen vises vanligvis under en liste over årsaker til tilkoblingsproblem. Noen nettlesere har ikke en direkte link; i dette tilfellet, gå til "Verktøy" og finn "Diagnostiser tilkoblingsproblemer."

2 Følg feilsøkingstrinnene som vises. Verktøyet Nettverksdiagnose vil veilede brukeren gjennom forslag, for eksempel sjekke modemet og / eller ruteren, for å diagnostisere problemet. Dette verktøyet vil også utføre kontroller på nettverkstilkoblinger, slik som å identifisere svake signaler og trådløse kompatibilitetskontroller.

3 Undersøk Diagnostics Log ved å klikke på "Vis Diagnostic Log" som vises i det siste vinduet av feilsøkingstrinnene.

4 Kontakt Internet Service Provider (ISP) hvis diagnoseverktøyet Network ikke kunne løse problemet. Sørg for å holde Diagnostic Logg åpen når du snakker med ISP representant. Ved å ha denne loggen er tilgjengelig, vil du være i stand til å gi detaljert informasjon til representanten som vil gjøre dem i stand til å løse problemet.