Hvordan diagnostisere File aksjer med netstat

Nettverks aksjer gjør det mulig å flytte data mellom PC i nettverket via både kablede og trådløse tilkoblinger. I stedet for å bytte informasjon mellom datamaskiner med en ekstern harddisk eller USB hoppe stasjonen, kan du enkelt kopiere den delte informasjon fra den delte mappen. Hvis du har problemer med å få tilgang til et eksternt delt mappe på nettverket, kan du bruke Windows sin netstat verktøy for å finne ut om nettverksressurs er nede eller søker en forbindelse.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen på oppgavelinjen. Skriv "cmd" i Start-menyen søkeboksen, og klikk deretter på "cmd" -ikonet når det vises i startmenyen. Ledetekstvinduet åpnes.

2 Skriv "netstat -n" ved ledeteksten, og deretter trykke "Enter" -tasten på tastaturet for å starte netstat verktøyet og generere en liste over datamaskinens tilkoblinger. Alternativt kan du skrive "netstat" uten "-n" for å finne en delt nettverksressurs etter navn som datamaskinen, i stedet for av fildeling portnummeret.

3 Lokal enten "139" port eller navnet på vertsdatamaskinen under "Foreign Address" overskriften i ledetekstvinduet. Statusen for din del vil bli vist under den tilstøtende "stat" kolonnen. Hvis din andel filen er merket som "TIME_WAIT" eller "CLOSE_WAIT", da må du oppdatere din nettverksressurs.