Hvordan diagnostisere generell datamaskin maskinvareproblemer

Hvordan diagnostisere generell datamaskin maskinvareproblemer


Mr. Turtledove var, i mange år, en IT-support manager. Over de årene han utviklet en enkel og effektiv måte å finne ut det grunnleggende problemet med maskinvare feil.

Så, er datamaskinen ikke fungerer i det hele tatt. Hvordan vet du hva du skal gjøre neste? Ringe i tjenesten kan bli dyrt, og som ønsker alt stresset med å trekke ut alt og dra datamaskinen til en butikk?
Skriv ut denne ut og bruke den som en sjekkliste. På slutten av denne prosessen bør du være i stand til å ta en beslutning om hva du skal gjøre med datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Før du starter denne første funksjonstest, koble datamaskinen og andre tilkoblede enheter. Pass på at ingen strøm kommer inn i systemet ditt. På en positiv side, ofte en unplugged-systemet er roten til all dysfunksjon. Beste praksis i data reparasjon krever at du starter med det mest åpenbare, og dermed de enkleste, problemer. Dette sparer tid og kostnader.
Ved å gjøre dette kan du finne årsaken rett utenfor balltre. Nå, hvordan fikk det unplugged? Jeg er redd jeg ikke kan hjelpe deg med den! Forresten, ALLTID komplett trinn 2 før du kobler datamaskinen i, hvis du oppdager dette problemet.

2 Så rart som det høres ut, inspisere og lukte DATAMASKINEN BOX. Hvis det lukter brent metall eller plast, eller noe ser smeltet eller mørkt, går ikke lenger. Ikke prøv å starte systemet så det kan være en brannfare inne i den. Gjør det samme med skjermen.

3 Sjekk om din PC-komponenter er riktig tilkoblet. Igjen begynner enkelt. Du vet aldri når noen har et uhell og utilsiktet flyttet en wire. Hvis du har datamaskinens veiledningshefte (du fikk beholde det, ikke sant?), Få det ut nå. Pass på at selv små ting, som musen er riktig installert. Ja, noe lite sånt kunne henge systemet.

4 Antar alle deler er riktig plugget i, og det er ingen lukt av brennende, nå plug datamaskinen din til en elektrisk kilde. Igjen, ikke gjør dette hvis du mistenker at noe brenner.

5 Før du starter datamaskinen, kan du bli klar til å lytte etter lyder. Din datamaskin tekniker kan be deg om innholdet av noen lyder ved oppstart. Få et lite stykke papir og en penn - være forberedt på å skrive ned en beskrivelse av lyder. Nå starter datamaskinen.

6 Skriv ned lyder. Jeg vet at det virker rart, men bruke slike ord som "surrer" og "skrape" eller "high pitched," hva beskriver lyden beste.

7 Slå av datamaskinen ved første påvisning av en brennende lukt, eller av en høy pitched lyd som irriterer ørene. Hvis du oppdager en av disse tingene, slå av datamaskinen, koble den og ringe tekniker. Hvis dette er tilfelle, vil du ikke være i stand til å reparere dette problemet.

8 Hvis datamaskinen starter normalt, og det er ingen merkelige lyder, kan systemet ikke har store maskinvareproblemer. Over tid vil imidlertid LYTTE å sørge for at SYSTEM Viften slås på. Når datamaskinen varmer opp bør dette sparke i. En utbrent fan kan alder et system raskt. Kjør et stort program, for eksempel en nettleser. Hvis viften lager merkelige lyder, slår maskinen ned umiddelbart.
Hvis viften ikke kommer på etter ca ti minutter, kan det ikke være funksjonell.
Hvis maskinvaren begynner å mislykkes over tid, være forberedt på å fortelle teknikeren om dette faktum.

9 LYTT for alle slags lyder når disken lyset blinker. Det skal være en "normal" hum som disken spinner og søker etter data. Igjen, hvis du hører en merkelig lyd, slår datamaskinen umiddelbart ned (om nødvendig, koble strøm).

10 Lag en liste over noen maskinvareendringer du har gjort i den siste måneden eller to. Din tekniker kan være lurt å vite om alt du har lagt.

11 Hvis alt fungerer som det skal, bør du ha en tekniker trenger en "once-over" sjekk og en rengjøring av saken. Noen ganger brent lukt kommer fra støv inni boksen. Du bør få en kvalifisert datatekniker for å inspisere datamaskinen en gang i året eller så.

12 Hvis du fortsatt har problemer, ring din tekniker og sørg for at du har en liste over lyder, data endringer og datamaskinmodell og spesifikasjoner tilgjengelig. Kunne beskrive hva som skjer. All informasjon om lyder, endringer og maskinvare som du kan gi den personen vil være nyttig.

1. 3 Hold TEKNIKER telefonnummer på datamaskinen. Bruk et klistremerke på siden. På den klistremerke sørg for at du beskrive datamaskinens modellnummer, produsentens navn, hvilket operativsystem du bruker, og hvor mye minne som er i datamaskinen.

Hint

  • Som med alt elektrisk utstyr, aldri gjøre reparasjoner eller undersøkende arbeid på datamaskinen med systemet plugget i. Alvorlig elektrisk støt er farlig. IKKE forsøk å åpne datamaskinens hovedboksen. Overlat det til en kvalifisert reparasjon person.