Hvordan diagnostisere tilkoblingsproblemer

Flere problemstillinger kan negativt påvirke din Internett-tilkobling, for eksempel maskinvareproblemer, programvare konflikter eller et problem i konfigurasjonen av nettverkskortet. problemer med nettverkstilkobling er spesielt vanlig, som blir bedt Microsoft Corporation å integrere en bestemt feilsøkingen for dem inn i operativsystemet Windows. Med litt tid og krefter, kan du både diagnostisere eventuelle problemer som kan hindre deg i å koble normalt til nettsteder og løse dem.

Bruksanvisning

1 Finn nettverksikonet på oppgavelinjen, og klikk på den. Ikonet ser ut som en skjerm, og du kan finne den i skuffen statusfeltet på oppgavelinjen i Windows.

2 Klikk på "Åpne Nettverks- og delingssenter."

3 Klikk på "feilsøke problemer" etterfulgt av "Internett-forbindelser."

4 Klikk på "Next", og velg det aktuelle alternativet mellom "Jeg kan ikke koble til Internett" og "Jeg kan ikke koble til et bestemt nettsted." Nettverket feilsøkings vil nå forsøke å diagnostisere Internett-tilkoblingen problemet og løse det.

5 Test Internett-forbindelsen. Hvis du fortsatt har noen problemer mens forbinder online, kontakter du Internett-leverandøren. ISP help desk vil kjøre diagnostiske tester for å identifisere eventuelle problemer på sin ende, og hjelpe deg å sjekke maskinvarekonfigurasjonen underveis.