Hvordan diagnostisere Windows oppstartsproblemer

Hvordan diagnostisere Windows oppstartsproblemer


Når Windows er installert, det starter vanligvis raskt når du slår på PCen. Men som du legger til programmer og andre komponenter til datamaskinen, kan den opprinnelige oppstartstiden doble eller triple. Identifisere årsaken til Windows oppstartsproblemer kan være vanskelig, men noen grunnleggende feilsøking kan gi deg et utgangspunkt for å returnere systemet til sin opprinnelige oppstart fart.

Bruksanvisning

1 Kjør en full virus scan med antivirusprogrammet. Hvis du ikke bruker antivirusprogramvare, laste ned og installere et gratis antivirus scanner, slik som Avira AntiVir.

2 Kjør en full antispyware søk med antispionvare. Hvis du ikke bruker antispionvare, laste ned og installere et gratis antispyware skanner, slik som Superantispyware.

3 Klikk "Start", klikk "Kjør," type "msconfig" i "Open" -feltet, og klikk OK for å starte Systemkonfigurasjon. Hvis du bruker Windows Vista eller Windows 7, klikk "Start," type "msconfig" i "Søk i programmer og filer felt," og trykk Enter.

4 Klikk "Selektiv oppstart" på "Generelt" -kategorien og klikk for å oppheve valget "Last inn oppstartselementer." Reboot datamaskinen. Hvis datamaskinen starter raskt, gå videre til trinn tre.

5 Velg "Startup" fanen i Systemkonfigurasjon. Denne listen viser alle programmer som er konfigurert til å starte automatisk sammen med Windows. Hvis du identifiserer et program som er unødvendig, klikk for å fjerne merkingen og trykk OK. Reboot datamaskinen og gjenta denne prosessen til du finner oppstartsprogrammet som forsinker oppstartsprosessen for Windows (hvis noen).