Hvordan du flytter en rullefeltet til venstre side

Som standard dataprogrammer og nettlesere viser rullefeltet, som lar deg vertikalt bla gjennom innholdet på skjermen, på høyre side. I enkelte elementer av nettsteder, for eksempel div lag eller rammer, vises rullefeltet også på høyre side. Hvis du ønsker å flytte rullefeltet til venstre på grunn av estetikk eller fordi det er for nær et annet element på nettstedet ditt, kan du gjøre det med en enkel linje av Cascading Style Sheets, eller CSS, kode.

Bruksanvisning

1 Åpne dokumentet der du vil endre rullefeltet til venstre. Dette kan være et HTML-dokument hvis du ønsker å redigere en enkelt side av et stilark som påvirker hele nettstedet.

2 Finn <style> -taggen i hodet av HTML-dokumentet. Hvis det ikke er noen <style> -taggen, legge en før du legger CSS-koden. Hvis du berører en hel nettside ved å redigere stilarket, kan du legge inn koden til til begynnelsen eller slutten av stilark.

3 Legg attributtet og verdi "retning: RTL;" til CSS-velgeren som du ønsker å lage en venstre rullefeltet. For eksempel, for å slå alle rullefeltene til venstre, kan du bruke følgende syntaks:

kropp
{
retning: RTL;
}

4 Legg en avsluttende </ style> tag hvis du opprettet en i HTML-dokumentet. Lagre dokumentet for å se endringene i din nettleser.

Hint

  • Du kan legge retning attributt til en enkelt velgeren, en klasse, en ID eller en eksisterende velgeren i stilarket.
  • Du kan lage en venstre rullefelt for individuelle elementer direkte i HTML ved å legge en stil erklæringen i koden som følger:
  • <Div style = "retning: RTL;">
  • Elementer som vanligvis Venstrejuster, for eksempel overskrifter, vil riktig justere med "RTL" value for retningen attributtet. Dermed kan det være lurt å bare tildele denne verdien til noen elementer eller manuelt venstre-align elementer som du ønsker å forbli på venstre side.