Hvordan du laster ned til skrivebordet i Vista

Hvordan du laster ned til skrivebordet i Vista


Det er tider når du trenger å laste ned dokumenter eller bilder til datamaskinen sendes til deg som e-postvedlegg. Du foretrekker kanskje å laste ned slike elementer direkte til din Vista-skrivebordet, eller til mapper på skrivebordet ditt, slik at du kan finne filene lett når nedlastingene er fullført.

Bruksanvisning

1 Kontroller at vedlegg eller bildene du ønsker å laste ned ikke har noen kjente virus. Hvis du kjører et antivirusprogram på datamaskinen, vil de fleste av disse programmene automatisk sjekke innkommende e-post og vedlegg for virus, slik at e-posten skal være trygt. Hvis du fortsatt bekymret for at vedlegget kan ha blitt sendt av en infisert datamaskin, ta kontakt med den som sendte det til deg å bekrefte saken.

2 Klikk på navnet på e-postens vedlegg. I noen e-postprogrammer, for eksempel Yahoo og Groupwise, vil vedlegget vises øverst i e-posten selv, noen ganger med et bilde av en binders ved siden av den.

I andre e-postprogrammer, for eksempel Gmail, vil vedlegget vises nederst. Du vil ha muligheten til å "View" eller "Last ned" filen.

3 Høyreklikk på "Last ned vedlegg", "Lagre" eller "Last ned", avhengig av e-postleverandøren. En "Filnedlasting" boks vil komme opp som spør om du vil åpne eller lagre filen. Høyreklikk på "Lagre som". En annen boks vil komme opp som sier "lagre som" på toppen.

4 Undersøk beliggenhet i "Lagre som" i dialogboksen. Dette er hvor du vil at datamaskinen skal lagre den nedlastede filen. Lagre filen på skrivebordet ved å sørge for den øverste linjen i "Lagre som" boksen indikerer "Desktop".

Hvis det ikke sier "Desktop", høyreklikker du på pilen til høyre ved siden av bildet av mappen på øverste linje, og en meny med alternativer dukker opp. Den øverste alternativet bør være "Desktop". Klikk på "Desktop".

5 Skriv inn et navn på filen i "File Name" linje, som ligger på bunnen av "Lagre som" boksen. Kontroller at filnavnet er en du vil huske. For eksempel vil noen bildefiler har en serie med tall som ikke lett kan identifisere filen. Endre filnavnet til ord som beskriver bildet, for eksempel "Jenny".

6 Klikk på "Lagre". Filen skal nå være på skrivebordet.