Hvordan du navigerer på en datamaskin med en Keyboard

Hvordan du navigerer på en datamaskin med en Keyboard


Mange PC-funksjoner som du utfører ved hjelp av en mus har kan gjøres ved hjelp av tastaturet. For eksempel ved å trykke og holde nede "Shift" -tasten og trykke dine piltastene, kan du markere tekst uten å berøre musen. Ved hjelp av et tastatur for å navigere datamaskinen også reduserer tretthet i hånden og lar deg fokusere på arbeidet i stedet for å nå for musen. Få fart på arbeidsflyten og øke produktiviteten ved å tilbringe mer tid med tastaturet.

Bruksanvisning

Naviger Start Menu

1 Trykk "Ctrl + Esc" for å åpne Start-menyen.

2 Trykk på "Up", "Down", "Venstre" og "Right" piltastene på tastaturet for å navigere gjennom menyen. Naviger til et program som du vil åpne.

3 Trykk "Enter" for å åpne programmet.

Naviger Kontrollpanel

4 Bruke teknikken tidligere beskrevet for å åpne Kontrollpanel fra Start-menyen.

5 Bruk samme piltastene til å navigere gjennom kontrollpanelet.

6 Naviger til et element i Kontrollpanel, og trykk "Enter" for å åpne den.

åpne Verktøy

7 Trykk på "Windows" tasten og "E" sammen. Windows Explorer åpnes.

8 Trykk på "Windows" tasten og "F" sammen. Windows Explorer vil åpne i "Søk" modus. Skriv inn et søkeord i "Søk" boksen. Windows Explorer vil vise søkeresultater mens du skriver.

9 Trykk "Ctrl + Shift + Esc" for å åpne Oppgavebehandling.

naviger Desktop

10 Skjul alle vinduer for å vise skrivebordet.

11 Skriv inn navnet på et element som du ser på skrivebordet. Windows vil markere skrivebordsikoner som du skriver.

12 Trykk "Enter" når Windows fremhever et element som du vil åpne. Programmet eller mappen åpnes.

1. 3 Trykk "Alt + Tab." En meny vises og vise ikonene til åpne programmer. Tab gjennom listen for å markere et program og trykk "Enter". Windows vil bytte til det programmet.

14 Trykk "Alt" og space i alle vinduene. En meny vil vises. Press "opp" og "ned" piltastene til å navigere gjennom menyen. Marker "Minimer". Windows vil minimere vinduet.

15 Trykk 'Alt + F4 "for å lukke et aktivt vindu.

naviger Programmer

16 Åpne Notisblokk.

17 Trykk "Ctrl + O" for å vise "Open" -vinduet. Dette vinduet viser filer og mapper i en tabell listen. Listen kan ha overskrifter som "Name", "Type" og "Date Modified".

18 Trykk på "Tab" tasten til Notisblokk fremhever den første overskriften. For eksempel, hvis "Name" er den første kolonnen, trykk på "Tab" tasten til Notisblokk fremhever "Name".

19 Trykk på "Venstre" og "Right" piltastene for å bevege deg mellom kolonnene.

20 Trykk "Enter" på en kolonneoverskrift for å sortere listen over filer og mapper ved kolonnenavn som. For eksempel, hvis du markere "Date Modified" og trykk "Enter" Notisblokk vil sortere filene og mappene etter dato endret.

21 Trykk på "Tab" tasten til Notisblokk fremhever en av filene eller mappene i listen. Trykk på "Up" og "Down" pilene for å navigere gjennom listen.

22 Trykk "Enter" for å velge en mappe. Notisblokk vil åpne mappen. Trykk på "Up" og "Down" pilene for å velge en fil. Trykk enter." Notisblokk vil åpne filen.

23 Trykk "Ctrl + S" for å lagre filen.

24 Trykk "Alt + F". Notisblokk vil åpne "File" -menyen øverst i vinduet.

25 Trykk på "Up" og "Down" pilene for å navigere gjennom "Fil" -menyen. Trykk "Enter" for å velge et element som "Lagre" eller "Print".

26 Trykk "Alt + E" for å åpne "Edit" -menyen. Naviger gjennom den menyen eller trykk "venstre" og "høyre" piltastene til å flytte til andre menyene øverst i vinduet.

Hint

  • Mange programmer bruker samme "Open" og "Lagre som" vinduer som Notisblokk gjør. Bruk disse hurtigtastene for å navigere gjennom disse programmene også. Andre programmer kan også ha menyer som ligner på "File", "Edit" og andre menyer som Notepad har. Bruk de samme snarveiene i disse programmene.