Hvordan du rengjør en harddisk uten å formatere det

Hvordan du rengjør en harddisk uten å formatere det


Med alle Internett-surfing og programinstallasjoner fleste PC-brukere gjør, er det ikke rart mange datamaskiner bli treg over tid. Det beste alternativet er å jevne mellomrom formatere harddisken for å sikre datamaskinen fortsetter å kjøre skikkelig; Dette er imidlertid ikke alltid et ønsket valg. Det er flere tiltak du kan ta for å holde datamaskinen oppe og går uten å måtte tilbringe flere timer å vente.

Bruksanvisning

1 Avinstaller eventuelle uønskede programmer på datamaskinen ved å gå til Kontrollpanel i Windows og velge "Programmer og funksjoner." Velg programmet du vil fjerne, og klikk "Avinstaller."

2 Kjør Diskopprydding ved å gå til Start-menyen, deretter "Tilbehør" og "System Tools." Merk av i boksen ved siden av hvert valg i den neste dialogboksen, blant annet "Temporary Internet Files" og "Recycle Bin". Klikk også på "Clean System Files" -knappen før du velger "OK". Dette fjerner unødvendige filer som har en tendens til å rote harddisken etter bruk.

3 Kjør Diskdefragmentering i Systemverktøy-mappen, velger du harddisken i dialogboksen og klikk "Defragmenter disk." Dette reorganiserer plass på harddisken for å optimalisere den.