Hvordan du skal gå på Internett på en bærbar PC

Hvordan du skal gå på Internett på en bærbar PC


Når du får en bærbar datamaskin for første gang, å koble til Internett er vanligvis en av de første tingene du ønsker å gjøre. Hvis du er ukjent med hvordan bærbare datamaskiner fungerer, kan prosessen med å koble til Internett være litt forvirrende. For å komme på Internett, kan du koble til et kablet tilkobling eller en til et trådløst nettverk.

Wired Connection

En av de mest grunnleggende måter å koble en bærbar PC til Internett er med en kablet Internett-tilkobling. For å gjøre dette arbeidet, trenger du en ruter og en kabel. Når du har Internett-installert i hjemmet ditt, vil du vanligvis ha en ruter som kroker opp til signalet. Du kan bruke en Ethernet-kabel for å koble den bærbare datamaskinen til ruteren. Ethernet-kabelen ser mye som en telefonledning bortsett fra det er litt større. Den plugges inn på baksiden av ruteren og inn i den bærbare datamaskinen.

trådløs tilkobling

Et annet alternativ for å trekke opp den bærbare datamaskinen til Internett er å bruke en trådløs tilkobling. Dette er en av de store trekker å bruke en bærbar datamaskin i den første plass. Den lar deg flytte rundt hvor som helst innenfor rekkevidden til det trådløse signalet. Med de fleste moderne bærbare datamaskiner, er modemer bygget rett i. I den nederste skuffen på skjermen din, vil du vanligvis ser et ikon for nettverkene. Når du klikker på det ikonet, vil du bli gitt muligheten til å velge blant de tilgjengelige nettverk i ditt område for å koble til.

Koble til et nettverk

Når du trekker opp Network Manager på datamaskinen din, kan du få en liste over tilgjengelige nettverk i ditt område. Når du klikker på nettverket som du vil bruke, kan du bli bedt om å skrive inn et passord. Skriv inn passordet, og klikk deretter på "Connect" eller "OK". På dette punktet, vil din bærbare prøve å få tilgang til nettverket. Hvis din bærbare ikke kommer med en innebygd modem, kan du kjøpe en USB-modem som plugges inn på baksiden av datamaskinen.

Cellular Network

Du kan også være i stand til å få tilgang til Internett på den bærbare datamaskinen ved hjelp av et mobilnettverk. Med denne tilnærmingen, kan du kjøpe et kort som plugges inn på baksiden av den bærbare datamaskinen fra en mobiloperatøren. Dette gjør at du kan komme på nett hvor som helst innenfor rekkevidden til et mobilnettverk. Du kan også være i stand til å tjore Internett fra din mobiltelefon. For eksempel, hvis du har iPhone, kan du opprette et trådløst nettverk fra telefonen og deretter koble til nettverket med den bærbare datamaskinen.