Hvordan Dump fysisk minne i Windows 2000

Hvordan Dump fysisk minne i Windows 2000


Hvis en Windows 2000-basert system er å ha problemer med frysing og henger uten noen åpenbar grunn, kan du utføre en minnedump for å lagre innholdet i det fysiske minnet til en fil som kan analyseres for å finne ut hvorfor systemet er iskaldt. Du må forberede systemet som har problemer før det fryser igjen, og har en annen datamaskin (referert til som en ekstern Debugger) som er tilgjengelig for å tvinge minnedump og gjenopprette dumpfilen etter at dump er utført.

Bruksanvisning

Prosedyre på Windows 2000 System

1 Høyreklikk på "Min datamaskin" ikonet på skrivebordet. Velg "Properties". Plukk "Avansert" -fanen og deretter "Oppstart og gjenoppretting." Klikk på "Fullstendig minnedump" og sikre at plasseringen oppført er en gyldig plassering for lagring av dump-filen.

2 Fest en nullmodemkabelen til en av serieportene på baksiden av systemet

3 Åpne "Start" -menyen, marker "programmer" høydepunkt "Tilbehør" og velg "Notisblokk".

4 Klikk på "File" og deretter "Open". Bla til systemet rotmappen (vanligvis plassert i C: \ windows \ system32) og finn filen som heter "boot.ini". Velg filen og åpne den.

5 Kopier Windows 2000 oppføring fra filen. Lime inn en kopi av oppføringen på slutten av filen. Legg til tekst "/ debug / debugport = COM1 / baudrate = 57600" til slutten av filen; erstatte "COM1" med "COM2" hvis du bruker COM2 seriell port. Endre navnet på posten til "Debug boot." Lagre "boot.ini" -filen.

6 Start maskinen på nytt og velg "Debug boot" fra oppstartsmenyen.

Proccedure på fjern Debugger

7 Plugg den andre enden av nullmodemkabel festet til Windows 2000-system inn i COM1-porten på eksterne debugger maskinen.

8 Installer Windows 2000-debugging verktøy ut mot eksterne debugger; de befinner seg i "Support \ Tools" -mappen på installasjons-CD eller kan lastes ned fra Internett.

9 Klikk "Start" og deretter "Run." Skriv inn kommandoen "Windbg" og trykk "Enter".

10 Klikk på "File" og velg "Kernel Debug." Angi overføringshastigheten til "57600", og com port til "1" Trykk "OK" og deretter "Nei" for å lagre arbeidsområdet.

11 Velg "Break" fra "Debug" -menyen. Skriv inn kommandoen ".crash" etter at systemet informerer deg om at du har trykket "CTRL + BREAK."

12 Velg "File" og velg "Avslutt". Trykk "Nei" til igjen lagre arbeidsområdet.

1. 3 Kontroller integriteten til dump filen ved hjelp av "Dumpchk.exe" som er installert med feilsøkingsverktøy. Send dumpfilen til Microsoft for en tekniker å analysere.